Fond special pentru criza coronavirusului creat de Consiliul Județean Ilfov 1
Economic Politic Sănătate Social Ultima Ora

Fond special pentru criza coronavirusului creat de Consiliul Județean Ilfov

În ședința de Consiliu Județean de azi s-a stabilit o realocare a fondurilor bugetare ale CJ Ilfov. Astfel 12,5 milioane de lei vor fi alocate pentru instituțiile din subordinea Consiliului – Spitalul Județean Clinic de Urgență, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea și Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu” (Bălăceanca), Direcția Protecția Copilului,  dar și partenerului nostru, Ambulanța București-Ilfov, pentru achiziția materialelor sanitare de protecție necesare în criza provocată de pandemia COVID 19.

Marian Petrache, președinte CJ Ilfov : „Am cerut necesarul de echipamente sanitare de protecție, pentru următoarele trei luni de zile, spitalelor și direcțiilor din subordinea noastră. Și sumele aferente. Am identificat furnizori, așa că am deblocat banii. Vrem să facem o aprovizionare adecvată, pentru ca ativitatea să se desfășoare fără sincope.”

Săptămâna aceasta Consiliul Județean Ilfov a trimis combinezoane, viziere și dezinfectant în cele 152 de cabinete de medicină de familie din Ilfov și peste 55.000 de măști de protecție medicilor de familie și celor de la Ambulanța București-Ilfov.

În peridoa următoare vor fi trimise și mănuși de protecție. Tot în perioada următoare vor ajunge și cele patru aparate de ventilație pentru Spitalul Județean și la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, pentru care a fost deblocat fondul de rezervă al Consiliului Județean. Pe lista de achiziții se numără și un aparat PCR, care detectează în timp real prezența COVID 19, pentru dotarea Spitalului Județean Ilfov.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.