Distrugerea sănătății, misiunea principală a liberalilor 1
Breaking News Politic Sănătate Ultima Ora

Distrugerea sănătății, misiunea principală a liberalilor

Aidoma colegilor săi din guvernul liberal, ministrul demis al Sănătății recurge la stratagema intoxicării românilor pe tema sumelor alocate acestui domeniu vital. Practic, PNL și-a asumat răspunderea pe legea bugetului din acest an, dar acum, în mod halucinant, aruncă vina pe PSD pentru tot ceea ce ei nu sunt în stare să facă.

În realitate, „guvernul meu” a tăiat în acest an 22% din banii Sănătății și 39% din banii spitalelor. PNL a privatizat în mod ilegal sănătatea, ajungându-se la situația în care banii de la spitalele de stat să fie direcționați către instituțiile medicale private. Toate acestea, în condițiile în care ministrului Finanțelor a declarat răspicat, de la începutul mandatului său, că sănătatea nu este o prioritate pentru PNL. Și s-a văzut!

Acești guvernanți dați afară prin moțiunea de cenzură votată în Parlament mint cu nerușinare când dau vina pe PSD, care a alocat anul trecut Sănătății cel mai mare buget din ultimii 30 de ani. Acum, liberalii au catadicsit să repartizeze sănătății românilor cu 22% mai puțin decât guvernul PSD, reducându-l de la 14,9 miliarde lei la 11,5 miliarde. Cea mai mare sumă redusă trebuia să fie destinată spitalelor de stat, pentru continuarea investițiilor începute de PSD, care a dotat toate spitalele din țară cu aparatură de ultimă generație.

Ce „realizări” a avut ministrul demis al sănătății în mandatul domniei sale, în afară de aceste amputări bugetare? Nu doar că nu a avut nicio inițiativă care să ducă la îmbunătățirea situației generale din sănătate, ci a acționat doar pentru susținerea sectorului privat din care provine, prin deja celebra ordonanță de urgență care dă banii de la stat către spitalele private.

Astfel, acest guvern mincinos a condamnat spitalele de stat la subfinanțare și chiar la desființare, dacă ne reamintim și afirmația din programul de guvernare al PNL referitoare la „comasarea spitalelor care nu sunt performante financiar”.

Consider că românii pot observa cu ușurință cum liberalii lui Iohannis își bat joc de ei, prin renominalizarea aceluiași cabinet, cu același premier și cu aceeași miniștri, inclusiv cu cel vinovat de distrugerea sănătății. Este culmea tupeului și a cinismului să revii în Parlamentul care te-a decapitat cu aceeași oameni demiși și cu același program de guvernare bazat exclusiv pe tăieri, diminuări și austeritate.

Sunt convinsă că, indiferent în ce mod vor avea loc viitoarele alegeri, populația va taxa prin vot dezastrul creat cu bună știință de liberali, prin seria infinită de măsuri luate împotriva românilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.