Demisii în plină pandemie de Coronavirus! Managerul și directorul medical al spitalului au dat bir cu fugiții 1
Breaking News Sănătate Social Ultima Ora

Demisii în plină pandemie de Coronavirus! Managerul și directorul medical al spitalului au dat bir cu fugiții

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva şi directorul medical al instituţiei au demisionat, au anunțat reprezentanții Prefecturii Hunedoara. Activitatea unității medicale este coordonată de DSP şi de patru experţi medicali de la Craiova şi Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, conducerea spitalului din Deva, singurul spital din judeţ în care sunt trataţi acum bolnavii de COVID-19, şi-a anunţat demisia.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu se ştie dacă demisiile managerului şi directorului medical al spitalului au legătură cu scrisoarea de nemulţumire a cadrelor medicale din spital.

„Au fost prezentate conducerii DSP şi ulterior, sau simultan, şi prefectului judeţului Hunedoara, demisiile conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, adică a managerului şi a directorului medical care a fost şi coordonatorul activităţii medicale pe întreg judeţul Hunedoara. Acum se aşteaptă decizia Ministerului Sănătăţii privind înlocuirea acestora sau privind managementul SJU Deva, având în vedere că spitalul se află în această perioadă în subordinea Ministerului Sănătăţii. În ceea ce priveşte vizita ministrului Sănătăţii, se aşteaptă o decizie, o informare legată de data la care va fi prezent aici, dacă va fi prezent aici în următoarea perioadă. (…) Nu ştim dacă demisiile au legătură cu scrisoarea medicilor pentru că textul demisiilor nu a ajuns la Instituţia Prefectului până la această oră”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, în acest moment, în spitalul din Deva, activitatea este coordonată de Direcţia de Sănătate Publică şi de cei patru experţi medicali din Craiova şi Timişoara, detaşaţi în 3 aprilie aici. Este vorba despre un medic de la Spitalul Militar Craiova, un medic de la UPU SMURD, Spitalulul Judeţean de Urgenţă Craiova, şi doi specialişti de la Institutul Naţional de Sănătate Publică Timişoara.

„Până va fi o nouă conducere lucrurile se desfăsoară în felul următor: toate măsurile sunt aplicate de această echipă de experţi cu colaborarea DSP. Deci, practic Direcţia de Sănătate Publică, parţial sau de moment, va stabili şi va decide tot ceea ce se întâmplă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, a mai spus Lucian Morogan.

În Spitalul din Deva sunt internați 99 bolnavi de COVID-19.

Sindicatul medicilor din Spitalul Județean Deva a reclamat, luni, mai multe abuzuri și a cerut intervenția miniștrilor Sănătății și Muncii. Sindicaliștii susțin că abuzurile au început în 29 martie, când angajații au fost informați, printr-o adresă a DSP Hunedoara, că spitalul intră în carantină, iar personalului medical i-a fost interzis să plece din spital, fiind interzise de asemenea externările și internările de cazuri noi.

Prin aceeași adresă, personalul medical ar fi fost obligat ca în toată această perioadă să muncească timp de 14 zile (un total de 336 ore) fără organizarea legală a timpului de muncă și a celui de odihnă.

(sursa: Mediafax)

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.