Șeful DSU, Raed Arafat
Șeful DSU, Raed Arafat
Sănătate Social Ultima Ora

Arafat, ACUZAȚII grave la adresa medicilor: fentează sistemul public, pe bani grei

Doctorii se grăbesc să încheie cât mai repede programul la cabinetul de stat ca să fugă la privat, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta le atrage atenţia medicilor că majorările salariale din ultima vreme ar trebui să îi facă să fie şi mai motivaţi atunci când lucrează în spitalele şi clinicile de stat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a vorbit la Digi24 despre faptul că, după ce au crescut salariile „atât de mult în sectorul public”, loialitatea faţă de sectorul public trebuie să fie dovedită şi clară. „Nu prindem pe nimeni care pleacă înainte de program ca să opereze sau să lucreze în altă parte, fără să fac aluzie la nimeni, dar dau exemple care ştim că se întâmplă”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

„Din momentul în care noi plătim corect, pentru că nu mai poate spune nimeni că plata e sub un nivel, trebuie să ne aşteptăm la un comportament foarte corect, la o abordare foarte corectă a bolnavului şi la un interes egal cu ce dau unii în sectorul privat. În sectorul public nu mai e niciun motiv şi nu generalizăm. Sunt mulţi medici care îşi fac treaba corect şi o făceau şi înainte de creşteri. Acum avem motivul. Din moment ce plata a ajuns la nivelul acesta, solicităm ca în sectorul public să fie interesul şi loialitatea la nivel maxim. Nu prindem pe nimeni care pleacă înainte de program ca să opereze sau să lucreze în altă parte, fără să fac aluzie la nimeni, dar dau exemple care ştim că se întâmplă.

Nu pot să consult în cabinet privat, când încă sunt prins în programul public. Vin la 8, plec la 4 e una, dar vin la 8 şi plec la 1 sau la 12 nu e ok la salariul primit”, spune Arafat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.