http://www.monitorulvn.ro
Politic

Vom avea încă un aeroport în România. Vezi unde ar putea fi acesta

Vom avea încă un aeroport în România. Vezi unde ar putea fi acesta

Municipiul Focșani ar putea deveni în scurt timp, cel mai important nod de rutier din sud estul Românie, chiar mai mult în orașul Micii Uniri este foarte posibil să se construiască un aeroport.

Drumul expres Focșani-Brăila-Tulcea-Constanța va fi realizat cu finanțare de la Banca Mondială și Banca Europeană de Investiții, a anunțat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Prin realizarea acestei investiții, municipiul Focșani va deveni cel mai important nod rutier din Sud Estul României. Acest drum expres Focşani-Brăila-Măcin-Isaccea-Tulcea-Babadag-Ovidiu-Constanţa este un proiect regional care va aduce beneficii economiei, în special turismului din zonele de Sud și Est ale României. Președintele Marian Oprișan a subliniat că este nevoie de investiții în infrastructură pentru a dezvolta zona Moldovei și a atrage investitori. Este nevoie de autostradă și de un aeroport regional. „Guvernele României trebuie să își îndrepte atenția către Moldova. Nu vine nimeni să investească la 600 kilometri de Sevastopol fără aeroport și autostradă. Am avut o discuție punctuală cu prim ministrul României și am stabilit ca pentru aglomerarea urbană Focșani-Brăila-Galați să realizăm un aeroport”, a spus președintele Marian Oprișan, pentru http://www.monitorulvn.ro.
Importanța drumului expres Focşani-Brăila-Măcin-Isaccea-Tulcea-Babadag-Ovidiu-Constanţa este menționată și în Master Planul General de Transport realizat de Ministerul Transporturilor. Documentul menționează că, în urma unei analize privind situația economico-socială a zonei, a reieșit faptul că realizarea acestor proiecte ar asigura dezvoltarea întregii zone de sud-est a României. Aceasta este o zonă cu potențial de trafic ridicat, atât pentru mărfuri, cât și pentru persoane. Această zonă dispune de numeroase obiective turistice regionale (litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Complexul lagunar Razim-Sinoe, Parcul Național Munții Măcinului, Carpații de Curbură). Este de menționat și faptul că în această regiune există obiective economice regionale, acum ar fi platforme industriale, șantiere navale, porturi, giganții industriali Sidex, Promex, Feral ori Alum.
Totodată, drumul expres Focșani – Constanța ar urma să fie conectat la Coridorul 9 Pan-European și Autostrada A2. Realizarea acestei rute de transport rutier este importantă atât pentru traficul de mărfuri cât și de persoane. O importanță deosebită a acestei investiții este deschiderea către porturile României. Ar putea fi dezvoltat, astfel, transportul maritim. O investiție în drumul expres Focșani – Constanța ar conferi o mai mare importanță porturilor maritime Constanța, Brăila, Galați și Tulcea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.