Doleanțele logopezilor clujeni prezentate la Guvern
Politic Ultima Ora

Virica Dăncilă nu se lasă: ÎNCĂLCAREA statului de drept este ”o temă falsă”, menită ”să inducă o percepție greșită” asupra României

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că a reafirmat, în timpul vizitei la Bruxelles, atașamentul Executivului față de valorile și principiile democratice. „Discuția despre încălcarea statului de drept în România e o temă falsă, eminamente politică și am adus argumente în acest sens. Cât privește modificările în domeniul justiției am arătat că acestea au fost făcute în acord cu jurisprudența CEDO și recomandările Comsiiei de la Veneția”, a afirmat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern care se desfășoară joi la Palatul Victoria, conform Mediafax.

Acesta a adăugat că le-a transmis liderilor europeni, în cadrul vizitei efectuate marți și miercuri la Parlamentul European de la Bruxelles, că Guvernul este deschis la dialog și a reafirmat atașamentul Executivului față de valorile și principiile democratice.

„Ne dorim un mandat de succes, însă în egală măsură vrem să constribuim la consolidarea proiectului european, iar acest lucru necesită unitate și nu de noi clivaje în interiorul UE. Le-am transmis liderilor de la Bruxelles o disponibilitate la dialog și am reafirmat atașamentul Guvernului față de principiile și valorile democratice. Având în vedere dezbatere de la începutul octombrie, am arătat că dincolo de dispute România și-a respectat întotdeauna angajamentele față de UE. Am avut ocazia să vorbesc despre măsurile adoptate la nivel guvernamental pentru promovaea reformelor în plan economic și social, pentru creșterea niveluli de trai și stimularea investițiilor”, a completat Dăncilă.

Referitor la protestele din 10 august, în contextul dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European pe 3 octombrie, șeful Executivului a spus că le-a transmis liderilor europeni că în momentul de față în România este o anchetă în derulare, iar dacă se va dovedi că există persoane care au încălcat legea, atunci acestea vor răspunde.

„În ceea ce privește protestul am arătat că este o anchetă în derulare și că toți în fața legii suntem egali. Dacă au existat depășiri ale legalității, cei vinovați vor răspunde”, a mai spus premierul.

Dăncilă a precizat că există „manipulări menite să inducă o percepție greșită a modului în care privește România și statul de drept din România”.

Viorica Dăncilă a efectuat marți și miercuri o vizită la Bruxelles unde s-a întâlnit și a discutat cu liderii grupurilor partidelor politice din Parlamentul European Premierul a participat, miercuri la Bruxelles, la reuniunea grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, premierul discutând cu aceștia despre protestele din 10 august și reforma în domeniul justiției în România, informează Guvernul.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere pe marginea protestelor violente din 10 august și a statutului de drept în România.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.