Video. Scandal uriaș între PSD și Opoziția din Sectorul 5. De ce nu își poate face primarul Daniel Florea treaba 1
Politic

Video. Scandal uriaș între PSD și Opoziția din Sectorul 5. De ce nu își poate face primarul Daniel Florea treaba

Puterea și Opoziția sunt în război total în Sectorul 5. Liberalii sunt acuzați că boicotează orice proiect inițiat de primarul Daniel Florea. Social-democrații susțin că aleșii PNL pur și simplu refuză să voteze chiar și proiectele care țin de chestiuni arzătoare ca locuințele sociale, construcția de locuri de parcare sau alte și alte teme. În bloc toate toate hotărârile propuse sunt respinse.

La ultima ședință de consiliu ținută public la Teatrul Elisabeta s-a lăsat cu huiduieli din partea cetățenilor nemulțumiți că anumite decizii care trebuiau luate de mult trenează și acum pentru că cei din Consiliul Local nu le votează din motive motive politice.

”NOI MUNCIM PENTRU OAMENI, PNL SI USR ISI BAT JOC DE EI! Fara nicio explicatie, de 11 ori consecutiv, consilierii PNL si USR s-au opus construirii de locuinte sociale si de parcari, afectand direct, in mod grav, interesele a cel putin 2.000 de familii care locuiesc in Sectorul 5.”, a spus primarul Sectorului 5, Daniel Florea, pe pagina sa de facebook.

Liberalii au reactionat si ei. Ei susțin că oamenii au fost chemați chiar de primar pentru a face presiuni asupra lor:

”Respectându-și argumentele susținute în repetate rânduri, consilierii PNL au respins cheltuirea a peste un milion și jumătate de euro pentru 40 de apartamente într-un cămin de nefamiliști aflat în paragină, precum și a unei sume de o sută de mii de euro pentru achiziția unui teren cu destinația de parcare, în condițiile în care în 3 ani de mandat nu s-a reabilitat niciuna dintre parcările existente în Sectorul 5.”, susține Președintele PNL Sector 5, Cristian Olteanu.

Miercuri, 23 ianuarie 2018, de la ora 17.00, Consiliul Local Sector 5 s-a întrunit în ședință ordinară, având pe ordinea de zi subiecte care vizează dezvoltarea comunității locale, printre cele mai importante numărându-se construirea de locuințe sociale și amenajarea de parcări – punctele 11 și 12 pe ordinea de zi. Până la data acestei ședințe, proiectele de hotărâre fuseseră introduse pe ordinea de zi în mai multe ședințe consecutive, fiind, de fiecare data, respinse de consilierii aparținând grupului PNL. Și asta, în condițiile în care proiectele respective primiseră deja girul Consiliului Local al Municipiului București, care a împuternicit Consiliul Local al Sectorului 5 să întreprindă demersuri pentru realizarea acestor obiective de investiții. Primul proiect respins se referă la achiziționarea unui imobil și a terenului aferent, aparținând în prezent S.C. Industria Iutei S.A., în vederea reabilitării și edificării de locințe sociale.

În măsura în care lista de priorități pentru acordarea de locuințe sociale cuprinde mii de solicitări, iar în ultimii 2 ani, Sectorului 5 nu i-a fost repartizată de către Primăria Municipiului București, deținătorul fondului locativ, nicio unitate, Primarul Daniel Florea a propus introducerea succesivă pe ordinea de zi acestui proiect, menit să rezolve o situație gravă cu care se confruntă Sectorul 5. Cu toate acestea, consilierii PNL nu au fost deloc impresionați și au ales să respingă proiectul de fiecare data, inclusiv la această ședință. Astfel, și la ședința din data de 23 ianuarie 2019, doar consilierii PSD din Consiliul Local Sector 5 au votat „pentru” acest proiect, votul acestora nefiind decisiv în măsura în care, în baza Legii nr. 215/2001, cu modificările și completările ulterioare, hotărârile referitoare la valori patrimoniale se adoptă cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcție, ci nu cu majoritate simplă.

Un alt proiect respins la ședința din data de 23 ianuarie 2019, cât și în mai multe rânduri de grupul PNL este cel prin care Primarul Daniel Florea a propus achiziționarea unui teren situat pe strada Șerbota nr. 1 A, în vederea amenajării de parcări. Este cunoscut faptul că Sectorul 5 se confruntă cu un deficit în ceea ce privește numărul locurilor de parcare, pentru remedierea situației fiind identificate și aplicate mai multe soluții, precum introdcerea de sensuri unice în zone precum Cotroceni și Mărgeanului. Ca și în cazul construirii de locuințe sociale, Consiliul General al Municipiului București a aprobat acordarea împuternicirii privind achiziționarea în numele și pentru Municipiul București a respectivului teren, însă, la nivelul Consiliului Local Sector 5 nu a fost adoptată hotărârea, fiindcă doar grupul PSD a votat „pentru”, validarea hotărârii necesitând votul a două treimi din numărul consilierilor.

 

  • Cetățenii Sectorului 5 acuză Grupul PNL din Consiliul Local Sector 5 de rea voință: „PNL face politică, ci nu administrație! Să ne spună și nouă de ce nu vor să voteze! Să vină să vadă în ce condiții locuim noi, că nu au habar, fiindcă ei nici nu cunosc sectorul , nici măcar nu locuiesc în Sectorul 5!”

Ca și la celelalte ședințe în care aceste proiecte au fost introduse de Primarul Daniel Florea pe ordinea de zi, și la ședința din 23 ianuarie a.c. au participat locuitori ai Sectorului 5, înscriși pe lista de priorități pentru locuințe sociale, cât și rezidenții din perimetrul descris de străzile ȘerbotaDorneascaLacul PlopuluiNedeleanu IonConțești, a căror problemă stringentă o reprezintă lipsa locurilor de parcare. Aceștia au solicitat explicații de la consilierii PNL, dorind să știe care este motivul pentru care se opun, alegând să își manifeste orgoliile politice și să voteze în detrimentul cetățenilor. Demersul oamenilor a rămas și de această data fără răspuns, toți cei 6 consilieri respingând și de această data, cu zâmbetul pe buze, implementarea acestor proiecte.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.