Mesaje anti-PSD la concertul trupei Massive Attack. Publicul a scandat împotriva guvernării
Politic Social Ultima Ora

VIDEO. Mesaje anti-PSD la concertul trupei Massive Attack. Publicul a scandat împotriva guvernării

Concertul pe care grupul trip-hop Massive Attack l-a susţinut marţi seară în Capitală a reprezentat, pe lângă revenirea britanicilor pe scena bucureşteană, şi o reală doză de civism. De activism social şi politic, deopotrivă. Guvernul României, cazul Colectiv, Catedrala Mântuirii Neamului, Brexitul şi Donald „fat boy” Trump au fost unii dintre cei vizaţi de mesajele care au conturat show-ul trupei, conform news.ro.

 Mesaje anti-PSD la concertul trupei Massive Attack. Publicul a scandat împotriva guvernării

Spectacolul s-a bazat pe ritm, culoare şi lumini. Piesa centrală a fost ecranul uriaş din spatele scenei, pe care, pe parcursul unei ore şi jumătate, au rulat mesaje motivaţionale şi activiste, dar şi imagini.

Ele au fost completate, pe parcursul show-ului, de imagini cu imigranţi, cu oameni prinşi în război, iar după o oră de concert, cu diverse titluri din ziare. „Campania #FărăPenali câştigă teren în România” a deschis şirul. Însă ştirile din ţară care vizau cazul Colectiv, reclamaţia făcută de o asociaţie redacţiei Charlie Hebdo, dar şi că „statul a renunţat să modernizeze Sala Palatului” au fost primite dezaprobator de spectatori.

„Elena Udrea scapă?”, „Viorica Dăncilă: Nu văd niciun motiv să demisionez” au fost unele dintre cele mai contestate. Nici primarul Gabriela Firea nu a fost omis, la fel nici modenităţile.

Toate, la unison, huiduite de cei prezenţi.

În plus, în pauza de dinainte de bis, cei mai mulţi dintre fanii trupei au scandat împotriva PSD.

Unii au criticat luarea de poziţie a trupei, considerând-o „tot propagandă”, iar show-ul „foarte politizat”. În acest timp, pe ecran rulau numele mai multor partide socialiste din Europa.

„Cu toţii facem parte din asta”, a fost mesajul de final, înainte ca cei 12 muzicieni să salute publicul de plecare.

 

Vizualuri din aceasta seara la concertul Massive Attack// Arenele Romane//24 Iulie 2018//Opening Act Young Fathers. Ca de obicei, Massive Attack. stie contextul tarii in care concerteaza.

Publicată de Cristian Vasile pe Marţi, 24 iulie 2018

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.