BOMBĂ în PNL
BOMBĂ în PNL
Exclusiv Politic Ultima Ora

VIDEO. BOMBĂ PE SCENA POLITICĂ. CARE ESTE AL DOILEA PARTID VOTAT ÎN 2024 DE ROMÂNI. PNL PIERDE TOTUL

În 2024, s-ar putea să asistăm la bombă pe scena politică. Românii vor vota într-o proporție covârșitoare PSD, partid urmat, de PNL, cu un scor infim, în fața AUR.

PSD este cel mai bine cotat partid politic în rândul românilor, în ceea ce priveşte opţiunea electorală. Locul doi este disputat între PNL şi AUR, conform dcnews.ro.

Sunt foarte puţine procente între cele două partide. PNL a pierdut din procente, după alegeri, iar AUR aproape că şi-a dublat procentele.

Locul patru este ocupat de USR, însă procentele lor au scăzut aproape la jumătate.

USR se află undeva în jurul pragului electoral şi cred că aşa va şi rămâne în 2023.

„Este posibil ca AUR să devină al doilea partid politic din România”

Cel mai probabil, PSD îşi va conserva procentele. Este posibil ca AUR să devină, totuşi, al doilea partid politic din România. Depinde foarte mult ce se va întâmpla şi în interiorul coaliţiei. Va fi interesant să vedem ce se întâmplă după luna mai, atunci când va avea loc rotirea între PSD şi PNL la guvernare.

Din datele noastre, reiese că românii își doresc să funcţioneze această coaliţie şi îşi doresc să fie şi funcţională şi să ajungă să se rotească la guvernare cele două forţe politice, însă rămâne de văzut în ce măsură coaliția nu va fi cumva săpată din interior.

AUR, bate PNL
AUR, bate PNL

„PNL acumulează o serie de frustrări”

Cred că şi PNL, şi PSD au suficiente motive ca, la un moment dat, mai ales pe finalul anului, să nu îşi mai dorească această formulă de guvernare.

Cred că PNL, cumva, acumulează o serie de frustrări, în urma faptului că este cumva într-un con de umbră a PSD în acest moment, întrucât românii percep măsurile luate de către guvern ca fiind mai mult măsurile PSD.

Cumva, PSD capitalizează mai mult încrederea românilor faţă de PNL. Pe de altă parte, este posibil să apară o serie de frustrări şi în urma acestei rotaţii la guvernare, când PNL va pierde unele poziţii pe care le consideră cheie.

PNL pierde din electorat. AUR îi i-a fața
PNL pierde din electorat. AUR îi i-a fața

Pentru PSD ştim că este deja aproape un obicei să iasă de la guvernare înaintea unei runde de alegeri. Avem, de exemplu, situaţia din perioada 2012-2016, când, în 2015, Ponta care era prim-ministru din partea coaliţiei PSD – PNL (USL) demisionează din fruntea guvernului, iar, după un an, PSD a revenit că principala forţa politică în România”, a spus Mădălina Hideg.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.