Ministrul Justiției, reacție imediată la sinuciderea de la Parchetul General. ”Asigurăm întreg sprijinul”
birchall
Politic Ultima Ora

Vicepremierul Ana Birchall conduce lista celor mai bogați miniștri

Ana Birchall are case în România și SUA, deține un lingou de aur și bijuterii în valoare de 46.000 euro, dar și 23 milioane de euro din investiții, potrivit declarației de avere. Astfel, Birchall conduce detașat lista celor mai bogați miniștri din Cabinetul Dăncilă.

Conform declaraţiei de avere reactualizată în 12 iunie 2018, Ana Birchall are în proprietate două terenuri cu destinaţie fâneaţă şi unul cu destinaţie păşune în localitatea Dorna Arini (judeţul Suceava),scrie Agerpres.

Viceprim-ministrul are în proprietate un apartament în Bucureşti. Totodată, în coproprietate cu soţul său, Martyn Birchall, ea deţine alte două apartamente, la Bucureşti şi New York (NY, SUA), o casă de locuit în New Haven (CT, SUA) şi o casă de vacanţă la Dorna Arini (judeţul Suceava).

Birchall are un autoturism Volvo, an de fabricaţie 2006, bijuterii în valoare de aproximativ 46.000 de euro şi un lingou de aur dobândit în 2011.

Viceprim-ministrul posedă, totodată, împreună cu soţul său, mai multe sume de bani în depozite, conturi curente şi fonduri de investiţii deschise în lei, dolari, euro, lire sterline la bănci din România şi din străinătate. La acest capitol, Birchall a menţionat, între altele, şi investiţii financiare în străinătate în companii private a căror valoare este estimată la 23 milioane de euro.

Ca datorii, vicepremierul a menţionat şi suma de 153.000 USD contractată în anul 2000 de la Washington Mutual (SUA) având scadenţa în 2018.

În privinţa veniturilor dobândite în ultimul an fiscal încheiat, Birchall a încasat ca deputat 57.523 de lei (sumă netă) şi alte 88.840 de lei (sumă netă).

Totodată, soţii Birchall au primit 58.162,5 dolari bani proveniţi din închirierea unor imobile în SUA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.