Utima Oră. Renate Weber, Avocatul Poporului nu vrea alegeri anticipate. Omul Tăriceanu atacă legea la Curtea Constituțională 1
avocatul Breaking News importannta importanta Justiție Politic Social Ultima Ora

Utima Oră. Renate Weber, Avocatul Poporului nu vrea alegeri anticipate. Omul Tăriceanu atacă legea la Curtea Constituțională

Avocatul Poporului ar putea decide săptămâna viitoare dacă va sesiza sau nu Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate, a declarat, sâmbătă, la RFI, Renate Weber.

Renate Weber a declarat, la RFI, că Avocatul Poporului ar putea decide sâmbătă dacă va sesiza CCR în legătură cu un posibil conflict constituțional cu privire la OUG pe anticipate.

Avocatul Poporului, Renate Weber, spune că nu va face o sesizare „în bloc” a CCR, pe toate cele 25 de OUG-uri adoptate recent de Guvernul Orban.

„Din perspectiva noastră, există eventuale probleme cu toate Ordonanțele de Urgență sau cu fiecare în parte, mai bine spus, în sensul în care noi evident le analizăm și în funcție de ce rezultă din analiza noastră, decidem dacă sesizăm sau nu CCR. Adică nu vom face o sesizare în bloc pe toate cele 25 sau mă rog, câte rămân să fie publicate în Monitorul Oficial, dar pe măsură ce ele apar în Monitorul Oficial, intră în analiza noastră”, a spus Weber.

Totodată, Renate Weber a mai spus că și-ar dori și „niște analize serioase” de la cei care sesizează Avocatul Poporului.

„Ne-ar interesa mai degrabă dacă am primi din partea celor care vor să ne sesizeze și niște analize serioase în legătură cu drepturile care ar fi atinse prin aceste Ordonanțe (…) E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care își așteaptă rândul, pentru că am primit și din partea Asociației Elevilor, în legătură cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe. E și OUG privind serviciile de sănătate, deci avem mai multe în analiză (…). Săptămâna viitoare vom decide”, a mai spus șeful Avocatului Poporului.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii