USR, a decis să își asume un Guvern minoritar, dacă PNL și UDMR, nu vor să refacă coaliția! Duminică Cioloș, prezintă lista de miniștri 5
Politic Ultima Ora

USR, a decis să își asume un Guvern minoritar, dacă PNL și UDMR, nu vor să refacă coaliția! Duminică Cioloș, prezintă lista de miniștri

Biroul Naţional al USR a decis, miercuri seara, să continue discuţiile cu foştii parteneri de coaliţie – PNL şi UDMR -, în paralel cu redactarea unui program de guvernare şi propunerea unei liste de miniştri.

„Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliţia cu PNL şi UDMR şi pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu preşedinţii celor două partide.

Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar şi scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament şi asta se va întâmpla şi dacă ajungem la un acord, şi dacă nu.

În aceste condiţii, Biroul Naţional al USR a decis să continue discuţiile cu foştii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare şi propunerea unei liste de miniştri.

Dorinţa noastră e refacerea coaliţiei, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eşuează e nevoie să oferim o soluţie funcţională pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Cioloş.

Fostul președinte al USR, Dan Barna a declarat că, în cazul eșecului negocierilor, cu partenerii fostei coaliții de guvernare, partidul său va merge pentru votul de investitură, cu un guvern minoritar.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii