ULUITOR: O europarlamentară PSD a cerut astăzi în Consiliul UE ELIMINAREA FRONTIERELOR României 1
Politic Social Ultima Ora

ULUITOR: O europarlamentară PSD a cerut astăzi în Consiliul UE ELIMINAREA FRONTIERELOR României

Gabriela Zoană, eurodeputat PSD, a cerut astăzi Consiliului Uniunii Europene să elimine frontierele maritime, aeriene şi terestre pentru România, după cum a transmis într-un comunicat.

Zoană a ajuns europarlamentar pe locul lăsat liber de Viorica Dăncilă care a devenit premier. Ca și Dăncilă, Zoană care e absolventă de drept la particulară, susține că vorbește franceza și engleza.
Conform Constituției, teritoriul României este inalienabil iar frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

Ceea ce ar fi dorit Zoană să ceară ar fi fost desigur eliminarea controlului la frontierele României care se aplică numai în temeiul unei decizii europene adoptate de Consiliu în acest sens și dupa verificarea, în conformitate cu procedurile de evaluare Schengen aplicabile în materie, a îndeplinirii condițiilor necesare aplicării tuturor elementelor de acquis Schengen.
Spațiul Schengen reprezintă o zonă de libertate de mișcare, unde controalele la frontierele interne ale statelor semnatare au fost eliminate iar controalele se desfășoară doar la frontierele externe ale spațiului, conform unui set de reguli clare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.