Ultima Oră. Intervenție din Parlament în scandalul copiilor instituționalizați abuzați sexual. Decizia liberalilor. FOTO 3
Politic Ultima Ora

Ultima Oră. Intervenție din Parlament în scandalul copiilor instituționalizați abuzați sexual. Decizia liberalilor. FOTO

Tot mai multe cazuri de copii instituționalizați care sunt abuzați sexual și fizic în centrele de plasament ies la iveală în ultima vreme.

Aceste fapte nu pot fi trecute cu vederea, iar autoritățile privesc ori cu nepăsare, ori neputincioase la ororile care li se întâmplă copiilor.

Pentru a preveni pe viitor comiterea de astfel de fapte abominabile, vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, cere inființarea de urgență a unei Comisii de anchetă parlamentară, pentru investigarea cazurilor de abuz sexual și fizic din Centrele de plasament.

”În calitate de vicepreședinte PNL pentru drepturile omului și grupuri vulnerabile, voi cere înființarea unei Comisii de anchetă pentru investigarea cazurilor de abuz sexual și fizic asupra copiilor instituționalizați.

Sistemul trebuie „scuturat” bine, astfel încât să îi îndepărtăm pe cei care pozează în „gardieni” ai unor astfel de copii, dar care, în umbra funcţiei, sunt tocmai agresorii lor”, a transmis Alina Gorghiu.

Ultima Oră. Intervenție din Parlament în scandalul copiilor instituționalizați abuzați sexual. Decizia liberalilor. FOTO 4

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.