Gabriela Firea revine
Gabriela Firea revine
Politic Ultima Ora

Ultima Oră. Ciolacu decis. Cine este este noul ministru al Familiei în locul lui Gabriela Firea. FOTO

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, Administraţiei Prezidenţiale propunerea de desemnare a ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, ca ministru interimar al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Ivan Gruia, ministrul digitalizării, a preluat ministerul familiei
Ivan Gruia, ministrul digitalizării, a preluat ministerul familiei

Ciolacu a precizat că a precizat că şi primarii, şefii de Consilii Judeţene, directorii de instituţii publice locale sau şefii din poliţie care au legătură cu acest subiect aflat în atenţia publică trebuie să îşi asume pe deplin responsabilitatea şi să facă un pas în spate.

„Am avut astăzi o discuție la Guvern cu doamna ministru Gabriela Firea pe tema ”azilelor groazei”.

Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz. Cu toate acestea, a fost o presiune uriașă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea.

În consecință, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz, doamna Firea a decis să își depună mandatul de ministru al Familiei. Vreau să subliniez că apreciez gestul voluntar pe care l-a făcut doamna Firea.Lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici.

Aștept acum ca și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au avut o legătură cu “azilele groazei” să își asume pe deplin responsabilitatea. Toți trebuie să facă un pas în spate.

Lucrurile nu se vor schimba, însă, doar cu un număr de demisii. Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societății să fie acoperită de un șir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel. Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conștiințe în schimbul banilor.

Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Și voi merge până la capăt! Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română și de restul cultelor din România, precum și de societatea civilă.

Nu am nicio milă pentru cei care au distrus viețile și sufletele unor oameni fără apărare!”, a spus Ciolacu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.