Traian Băsescu”
Politic Ultima Ora

Traian Băsescu, ironic la retragere: „Tăriceanu e cel mai bătrân preşedinte de partid”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus sâmbătă, la Congresul PMP unde se retrage de la şefia partidului urmând să fie aleasă noua conducere, că a venit vremea să îşi scrie memoriile şi abia aşteaptă să se termine Congresul pentru a putea ţipa că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a rămas cel mai bătrân preşedinte de partid. Preşedintele executiv Eugen Tomac a suspus votului acordarea titlului de preşedinte onorific lui Traian Băsescu, iar acesta a spus că rămâne alături de partid.

„A venit vremea să-mi scriu memoriile. Mai e un lucru, bine că nu i-a venit niciunui ziarist să spună că Băsescu e cel mai bătrân preşedinte de partid. Abia aştept să se termine Congresul ca să ţip „Tăriceanu e cel mai bătrân preşedinte de partid’”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a supus la vot oferirea titlului de de preşedinte de onoare a PMP lui Traian Băsescu. În replică, fostul preşedinte a spus că va rămâne mereu aproape de PMP şi de obiecivele acestuia.

“Vreau să ne înţelegem foarte bine. Nu este o funcţie, este un titlu. În cariera mea de preşedinte am primit vreu 5 titluri de doctor honoris, îl pun şi pe acesta în aceeaşi linie. Trebuie să vă spun că de la Universităţi prestigioase (…), dar este un titlu prestigios, nu o funcţie executivă. Voi onora acest titlu pe care mi l-aţi acordat, rămânând mereu aproape de PMP şi de obiective”, a spus Băsescu.

După ce a primit titlul, Băsescu s-a dus în sală, alături de delegaţi şi a spus că va urmări de acolo desfăşurarea Congresului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.