Teleormanul, vizitat de oficiali ai Chinei și Japoniei în ultimele zile! 1
Politic Ultima Ora

Teleormanul, vizitat de oficiali ai Chinei și Japoniei în ultimele zile!

Județul Teleorman a fost vizitat în ultimele zile de ambasadorul Chinei și de atașatul politic al Ambasadei Japoniei la București. Cei doi demnitari străini au discutat cu autoritățile locale despre oportunități de investiții în cel mai sărac județ din România.

Mayo Nishiike, prim secretar, atașat politic la ambasada Japoniei la București, a ajuns la Teleorman însoțită de Călin Cosmaciuc, consilier în cadrul secției politice a ambasadei. Ea a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Teleorman, Ionel Dănuț Cristescu.

“La solicitarea oaspetelui, domnul președinte Cristescu Ionel Dănuț a făcut o informare cu privire la perspectivele de dezvoltare economică a județului Teleorman în contextul politic actual. Întrevederea a facilitat abordarea unor teme de interes comun, precum oportunitățile de investiții în județul Teleorman. Domnul președinte Cristescu Ionel Dănuț a apreciat importanța majoră a colaborării dintre cele două state și pregătirea parteneriatului strategic între România și Japonia, care vor contribui semnificativ la dezvoltarea cooperării economice, culturale, educaționale, potențialul relațiilor dintre cele două țări fiind foarte mare. S-a concluzionat necesitatea dezvoltării relațiilor reciproce și s-a identificat rolul autorității publice județene în impulsionarea colaborării și cooperării, ca o cale utilă de întărire a cunoașterii reciproce și de dezvoltare a relațiilor bilaterale”, se arată în comunicatul CJ Teleorman referitor la întâlnire.

„Județul are mult soare și o tradiție în cultivarea legumelor”

În urmă cu două săptămâni, ambasadorul Chinei în România,  Xu Feihong, a fost și el  invitat să viziteze judetul Teleorman. El s-a întâlnit cu președintele Consiliului Judetean , cu prefectul, dar și cu cu primarii din Alexandria, Rosiorii de Vede  sau cel din Videle. La această vizită a participat și consilierul premierului, Darius Vâlcov.Ambasada Chinei a postat un comunicat pozitiv despre această vizită.  “Liderii locali din România au salutat cu drag vizita ambasadorului Xu și au declarat că judetul Teleorman are o locație geografică excelentă și reprezintă un centru de transport pentru regiunea sudică a României, judetul având parte de mult soare și o tradiție de cultivare a legumelor, industria are o bază solidă și resurse umane sunt abundente. Județul are o dorință puternică de a coopera cu China și speră să realizeze o cooperare pragmatică cu China în domenii precum infrastructura, prelucrarea legumelor, echipamentele electronice, întreținerea locomotivelor, medicina și sănătate, cultura și educația, și salută în special întreprinderile chineze să investească în fabrici. Se speră că tot mai multe companii chineze vor veni în Teleorman pentru a căuta oportunități de afaceri. Se crede că cooperarea dintre cele două părți va aduce mai multe beneficii popoarelor celor două țări”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.