Trădare pentru Tăriceanu. Un primar ALDE se alătură protestului de 15 minute pentru autostradă
Politic Ultima Ora

Tăriceanu îi pune piedici pe la spate lui Dragnea: apar semne că lucrurile nu merg bine la guvernare

Călin Popescu Tăriceanu a lipsit de la votul din Senat pe Codul Penal. De asemenea, un alt lider foarte important al ALDE, Varujan Vosganian, a lipsit la votul din Camera Deputaților. Este semnul că în coaliție lucrurile nu sunt chiar așa roz precum par.

Tăriceanu și-a asumat susținerea alături de PSD a Codului Penal. În spatele ușilor închise, sursele noastre ne-au precizat că Tăriceanu a avut discuții cu oficialii europeni ai ALDE, cei care i-au cerut să nu se asocieze cu astfel de inițiative controversate, asta dacă dorește să candideze la alegerile prezidențiale și să aibă trecere în rândul liderilor europeni.

Călin Popescu Tăriceanu a procedat întocmai și a lipsit de la votul din Senat pe Codul Penal. De asemenea, un alt lider foarte important al ALDE, Varujan Vosganian, a lipsit la votul din Camera Deputaților.

Oficial, Vosganian a fost plecat într-o delegație externă, însă, neoficial, mai mulți parlamentari și-au anulat deplasările pentru a fi prezenți la acest vot extrem de important.

Absența lui Vosganian s-a simțit, dat fiind faptul că modificările la Codul Penal au trecut la mustață, la doar două voturi, asta cu ajutorul minorităților naționale.

Votul de la Codul Penal prezintă primele fisuri în coaliție și ne arată că Tăriceanu este dispus chiar să renunțe la alianța cu PSD, dacă asta îi va garanta șanse crescute de a intra în turul II la alegerile prezidențiale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.