Ecaterina Andronescu dată în judecată. Ministrul educației a bulversat sistemul
Politic

Solicitare de ultim moment pentru Ecaterina Andronescu. Să schimbe evaluarea școlilor doctorale

Continua schimbare a metodologiilor de evaluare a școlilor doctorale

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei Naţionale clarificări privind procesul de evaluare a şcolilor doctorale, în condiţiile în care metodologia de evaluare se doreşte a fi schimbată din nou.

După ce în 2016 a mai fost o tentativă de (auto)evaluare a școlilor doctorale, la sfârșitul anului 2018 a fost stabilită o nouă Metodologie de evaluare a studiilor universitare de doctorat, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Pe de altă parte, Consiliul Naţional al Rectorilor, întrunit la începutul lunii februarie, a militat, printre altele, pentru evaluarea școlilor doctorale, clasificarea universităților și ierarhizarea programelor de studii pe baza unor metodologii care să asigure obiectivitatea, transparența și relevanța procesului“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită explicații privind lipsa unei platforme naționale care să asigure colectarea și analiza automată a indicatorilor de performanţă ai şcolilor doctorale, cu obligația Ministerului de a asigura continuitatea metodologiei de evaluare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.