Dăncilă ÎNTREVEDERE cu Ministrul de stat pentru afaceri economice al Emiratelor Arabe Unit
Politic Ultima Ora

ALERTĂ. Viorica Dăncilă ATACATĂ în Parlamentul European. Socialiștii europeni se opun Referendumului pentru Familie

Socialiştii din Parlamentul European au discutat, miercuri, la Bruxelles, cu Viorica Dăncilă despre statul de drept, dar şi despre referendumul pentru familia tradiţională. Viorica Dăncilă a fost apostrofată pentru că social-democraţii români nu ar apăra drepturile comunităţii LGBT. În familia politică europeană din care face parte PSD asemenea poziții politice nu sunt bine primate.

„Vreau să abordez o problemă pe care nu aţi menţionat-o: apropiatul referendum din România, legat de drepturile cuplurilor de acelaşi sex, în apărarea aşa-zisei familii tradiţionale, dar în opoziţie faţă de standardele europene, pe care le-aţi susţinut, faţă de Carta drepturilor fundamentale a UE şi Tratatul de la Lisabona. Articolul 9 al Cartei drepturilor fundamentale a UE, care a fost ratificată de România, spune că oamenii au dretul la căsătorie fără discriminare pe baza orientării sexuale. Acest lucru cere o poziţionare clară din partea partidului nostru. Multe organizaţii LGBT privesc spre noi să acţionăm ca apărătorii lor în sfera europeană. Ar trebui să vedem partidul socialist din România opunându-se acelui amendament constituţional”, a afirmat Juan Fernando Lopez Aguilar, eurodeputat spaniol.

Articolul 9 al Cartei drepturilor fundamentale nu precizează nimic despre căsătoriile între persoane de acelaşi sex. „Dreptul la căsătorie și dreptul de a întemeia o familie sunt garantate în conformitate cu legile interne care reglementează exercitarea acestor drepturi”, este textul exact.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.