Liviu Pop, ACUZAȚII GRAVE pentru Iohannis. ”A plagiat și a falsificat în proiectul România Educată”
Politic Social Ultima Ora

Social Democrații au urcat în jos! Liviu Pop spune că PSD a crescut în sondaje: de la 45%, în 2016, la 28%, în iulie 2018

Senatorul PSD, Liviu Pop, susține că violențele din Piața Victoriei și jocurile politice care au urmat se datorează faptului că PSD crește în sondaje, iar asta le provoacă teamă celor din opoziție și președintelelui Klaus Iohannis. Conform sondajului IMAS de la mijlocul, lunii iulie 2018, poziția PSD la intențai d evot a scăzut la 28%, sub PNL. Menționăm că după bătaia din 10 august poziția PSD s-a deteriorat și mai mult.

”În ceea ce privește protestul din 10 august, adevărul trebuie să se facă auzit și nu putem trece peste acest eveniment până nu se fac unele precizări:

  1. Deși acesta a fost anunțat ca un protest al Diasporei, nimeni nu și-a asumat organizarea lui. De ce? Pentru că urmau să aibă loc violențe.
    2. Internetul era plin în acele zile de chemări la violențe și la răsturnarea puterii politice.
    3. În ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violență din partea unor grupuri răzlețe de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu în spatele protestatarilor pașnici și au încercat să determine masa de oameni să forțeze dispozitivele jandarmilor.
    4. Într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulțimea și pentru a nu permite escaladarea violențelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.
    5. În toiul acțiunilor jandarmilor, președintele Iohannis a catalogat acțiunile jandarmilor ca fiind brutale. Președintele nu avea la acea oră informațiile operative complete ca să se pronunțe atât de categoric pe acțiunile jandarmilor. Și cu toate astea a făcut-o. De ce? Pentru a asmuți și mai mult valul protestatar.

Începând cu 11 august, Klaus Iohannis, dar și alți lideri politici din Opoziție (Orban, Cioloș, Barna) au acuzat acțiunile Jandarmeriei, iar președintele a cerut Procuraturii Generale o anchetă pentru condamnarea abuzurilor jandarmilor! (în ce țară normală un președinte s-ar fi antepronunțat în legătură cu culpa unei instituții înainte de finalizarea anchetei propriu-zise?)

Tot începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost unele oficiale.

Din 10 august și până astăzi asistăm la încercarea de a distorsiona realitatea și de a manipula opinia publică. Dorința de a veni la putere cu orice preț este atât de mare, încât președintele și Opoziția dinamitează până și credibilitatea țării în afara ei. După această campanie de șubrezire a imaginii țării, ne va lua ani să restabilim credibilitatea noastră în exterior.

Tot în aceste zile s-au vehiculat “informații” despre cum scade PSD în sondaje. Este o minciună sfruntată. Creșterea salariilor, noua lege a pensiilor, atragerea de investiții, menținerea creșterii economice peste media europeană – sunt doar câteva din lucrurile bune pe care le facem la guvernare. O astfel de guvernare nu doar că nu scade în sondaje, ea este în ascensiune! Aceasta este frica lui Klaus Iohannis și a partidelor de Opoziție. Și asta este explicația politică a evenimentelor care au loc în prezent.

Manipularea a ajuns prea departe. Trebuie să ieșim să spunem adevărul. Altfel, manipularea și minciuna vor avea câștig de cauză.”, susține Liviu Pop.

Liviu Pop nu spune în virtutea căror date face afirmația că PSD s-ar afla în ascensiune în sondaje.

Manționămcă în sondajul realizat de IMAS la mijlocul lunii iulie, PSD a pierdut masiv din susținerea pe care o avea în rândul populației, față de alegerile parlamentare din 2016, când a obținut peste 45% din voturi. Astfel, după un an și jumătate, doar 28% dintre români ar mai vota Partidul Social Democrat.

După realizarea acestui sondaj, au urmat violențele din 10 august. Conform unui alt sondaj, realizat după 10 august, PSD a cazut sub 25% din intențiile de vot ale electoratului.

În acest context, declarațiile lui Liviu Pop sunt cel puțin ciudate…

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.