ȘOCANT. Omul lui Tăriceanu spune că bătaia din 10 august au fost făcute în photo-shop
Politic Ultima Ora

ȘOCANT. Omul lui Tăriceanu spune că bătaia din 10 august a fost făcută în photo-shop

ȘOCANT. Omul lui Tăriceanu spune că bătaia din 10 august a fost făcută în photo-shop

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, susţine că imaginile cu jandarmi lovind, la protestul din 10 august, persoane care ţineau mâinile ridicate deasupra capului au fost trucate.

ȘOCANT. Omul lui Tăriceanu spune că bătaia din 10 august a fost făcută în photo-shop 1
Norica Nicolai

Prezentă în judeţul Gorj pentru a participa la manifestările dedicate împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea Termocentralei Turceni, Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, a declarat vineri, 17 august, că imaginile cu jandarmi lovind persoane nevinovate la protestul din 10 august au fost trucate. „Se pot face multe cu un calculator. Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate. Şi în ţările din UE se acţionează la fel dacă nu se respectă spaţiul delimitat de jandarmi”, a declarat Norica Nicolai.

Peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenţia violentă a Jandarmeriei la mitingul antiguvernamentul din 10 august 2018. 290 dintre aceştia au prezentat simptome acute de expunere la gazele lacrimogene, 70 ajungând la spital, iar 9 rămânând internate pentru diferite probleme. Ancheta privind strategia forţelor de ordine a fost preluată de Parchetul General, iar numărul plângerilor penale depuse de persoanele care au avut de suferit în urma intervenţiei Jandarmeriei a trecut de 200. Şefii Jandarmeriei au admis la câteva zile după protest cazurile de violenţă nejustificată prezentate prin filme difuzate în spaţiul public, spunând că „sunt imagini care nu ne fac cinste”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.