Scandal în PSD. Calaudiu Manda a început să mârâie la Dragnea. Îl provoacă la competiție în europarlamentare
Claudiu Manda își trădează colegii de partid. Îi cere lui Dăncilă să îi elimine
Politic Justiție Social Ultima Ora

ȘOC! Șeful Comisiei SRI a început să vadă ”ASASINI”: ”O dovadă clară a existenţei statului paralel”

Președintele Comisiei de Control SRI Claudiu Manda susține că acțiunea de azi din Parlament, de revocare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, este o acțiune comună a lui Ponta, Iohannis, Opoziția și DNA, dovadă a existenţei statului paralel. Reamintim că Liviu Dragnea a declarat în această vară că statul paralel a angajat 4 asasini casre au venit la București să îl lichideze, dar nu au reușit. Asta pentru că Dragnea însuși i-ar fi înfruntat.

„Am asistat astăzi la un gest disperat al Opoziției care ignoră realitatea: nu există nicio problemă cu majoritatea la Camera Deputaţilor! Dimpotrivă, actuala putere se bucură de o largă majoritate fiind sprijinită prin vot de deputaţii minorităţilor naţionale şi ai UDMR. Demersul disperat al Opoziției de a forța schimbarea conducerii Camerei Deputaților reprezintă o încălcare grosolană a tuturor normelor de drept care guvernează activitatea Parlamentului României. Regulamentul, pe care toți parlamentarii se presupune că îl cunosc, este clar și prevede că votul pentru schimbarea preşedintelui Camerei se poate face doar la solicitarea liderului de grup care l-a propus”, scrie Claudiu Manda, pe Facebook.

Președintele Comisiei de Control SRI spune că nu este întâmplătoare audierea lui Carmen Mihălcescu la DNA exact în ziua acțiunii opoziției.

„Mai mult, Constituția României precizează la art 64, alin 2 că ”Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor” Deci, nici ordinea de zi, stabilită de Biroul Permanent, nu poate fi schimbată doar la cererea opoziției, ci doar cu acordul unanim al liderilor de grup. Ceea ce nu s-a întâmplat! Întreaga punere în scenă de astăzi a fost regizată într-un moment în care mai mulţi deputaţi miniştri se află la Bruxelles participând la procedurile de preluare a preşedinţiei Consiliului Europei. Coincidență sau nu, în paralel, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan) a fost chemată la DNA, pentru a fi audiată de către procurori. Acest scenariu, prin care Victor Ponta alături de Iohannis, de liderii opoziţiei şi de procurorii DNA vor să le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputaţilor, este o dovadă clară a existenţei statului paralel şi modului antidemocratic în care acesta acţionează”, a mai spus Manda.

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineață, în ședința de plen a Camerei Deputaților, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut și revocarea lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte. Ea a mai solicitat ca ședința de plen să fie condusă de vicepreședintele Camerei Deputaților Marilen – Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

La rândul său, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a afirmat că cererea Opoziției privind revocarea din funcție a președintelui și a unui vicepreședinte al Camerei Deputaților nu este regulamentară, acuzând inițiatorii de deficiențe în a înțelege regulamentul.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii