ȘOC la Guvern! Dosar penal pe numele premierului Nicolae Ciucă! Procurorii au ridicat documentele! 11
Exclusiv Politic Ultima Ora

ȘOC la Guvern! Dosar penal pe numele premierului Nicolae Ciucă! Procurorii au ridicat documentele!

Premierul Nicolae Ciucă este cercetat de către procurorii Parchetului General, privind acuzația că și-a plagiat teza cu care a devenit Doctor în Științe Militare.

Faptul că Ciucă, și-a plagiat a fost descoperit de către jurnalista Emilia Șercan care anunță și faptul că s-a început urmărirea penală pe numele primului-ministru.

ȘOC la Guvern! Dosar penal pe numele premierului Nicolae Ciucă! Procurorii au ridicat documentele! 12

”Procurorii de la Parchetul General au ridicat zilele trecute de la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) documentele în baza căreia instituția declanșase, la 18 ianuarie, analiza acuzației de plagiat în teza susținută în 2003 de Nicolae Ciucă.

Parchetul General a confirmat faptul că există o plângere penală de plagiat împotriva premierului Ciucă, dar nu a furnizat informații privind temeiul legal invocat de cel care a depus plângerea.

Întrebarea este dacă nu cumva ancheta penală și ridicarea documentației UNAP de către procurori poate bloca analiza tezei și procedurile declanșate, luna trecută, deopotrivă de UNAP și de CNATDCU.

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, despre care am dezvăluit în exclusivitate că este plagiată, este vizată de o plângere penală depusă la sfârșitul lunii ianuarie la Parchetul General.

Informația mi-a fost confirmată oficial, ieri, de purtătorul de cuvânt al Parchetului General.

ȘOC la Guvern! Dosar penal pe numele premierului Nicolae Ciucă! Procurorii au ridicat documentele! 13
Emilia Șercan

O altă confirmare despre existența unui dosar penal a venit de la academicianul Mircea Dumitru, președintele interimar al CNATDCU – Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare”, scrie pressone.ro.

ȘOC la Guvern! Dosar penal pe numele premierului Nicolae Ciucă! Procurorii au ridicat documentele! 14

De altfel, la CNATDCU există în acest moment trei sesizări care vizează nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională în teza de doctorat a premierului Ciucă, toate înregistrate la finalul lunii ianuarie.

ȘOC la Guvern! Dosar penal pe numele premierului Nicolae Ciucă! Procurorii au ridicat documentele! 15ȘOC la Guvern! Dosar penal pe numele premierului Nicolae Ciucă! Procurorii au ridicat documentele! 16 ȘOC la Guvern! Dosar penal pe numele premierului Nicolae Ciucă! Procurorii au ridicat documentele! 17

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.