Senatorul Florin Cîțu spune că premierul Dăncilă riscă pușcăria din cauza minciunilor din ”Bilanț” 1
Politic Economic Ultima Ora

Senatorul Florin Cîțu spune că premierul Dăncilă riscă pușcăria din cauza minciunilor din ”Bilanț”

Florin Cîțu, senator PNL, a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că a mințit și manipulat în bilanțul primelor șase luni de guvernare, prezentat marți. Mai mult, potrivit lui Cîțu, Dăncilă a omis cifrele care arată „dezastrul economic (inflație, dobânzi, scăderea dinamicii economiei, deficitul comercial, deficitul bugetar structural, deficitul de cont curent etc)”.

„Pe lângă minciuni prezentarea (premierului -n.r.) face un lucru şi mai grav. Un lucru care în ţările civilizate cu oameni responsabili este pedepsit penal. Viorica Dancilă, din poziţia de prim-ministru, prezintă date care încă nu au fost publicate oficial. Avem două variante aici. Datele sunt cele corecte si atunci Viorica Dancilă încalcă legea. Sau premierul minte şi inventează cifre. Să vă dau trei exemple: Investiţiile străine directe. Nu există date pentru primele 6 luni. Sunt publicate oficial în jur de 14 august de BNR. Orice oficial (în special ministru) ce publică date care nu sunt oficiale trebuie să răspundă penal pentru încălcarea legii. Rata şomajului. La fel. Datele oficiale cele mai recente sunt pentru luna mai”, a scris, marţi pe Facebook, senatorul liberal Florin Cîţu.

Cîțu susține că Dăncilă ar fi trebuit să consulte legea răspunderii ministeriale și capitolul despre confidențialitatea datelor din „European Statistics Code of Practice” pentru a vedea ce pedeapsă ar risca pentru folosirea acestor date în declarațiile sale oficiale.

Citește și:

Fermierii vs. realizările Dăncilă: ”Oaia are 3 kilograme de lână. Tunsul = 5 lei. Statul îți dă un leu pe kilogram. Am vândut oile…”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.