Politic Ultima Ora

Senatorul Cîțu, despre preţul gazelor: ”Din 2012 la guvernare este PSD. Dacă era un jaf de proporţii, de ce nu a făcut nimic până acum?”

Senatorul PNL Florin Cîţu s-a întrebat, sâmbătă, dacă afirmaţiile consilierului guvernamental Darius Vâlcov pe tema neactualizării preţului la gaze reprezintă un autodenunţ, din moment ce PSD a fost la guvernare din 2012.

„Consilerul, condamnat în primă instanţă la 8 ani cu executare, aruncă tot felul de petarde în spaţiul public. Cel care a furat din bani publici ani de zile (aşa zice o instanţă) vine şi (auto)denunţă un jaf de proporţii. Preţul de referintă al gazelor naturale nu a fost actualizat din 2008 de ANRM! Unde este jaful? La acest preţ se aplică redevenţa. Astfel, pentru că preţul de referinţă nu a mai fost actualizat redevenţa încasată de statul român a fost mai mică. Şi aici apare onestul Darius Vâlcov şi trage un semnal de alarmă”, a scris, sâmbătă, senatorul PNL Florin Cîţu, pe Facebook.

Liberalul a adăugat că Agenţia Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), care actualizează preţurile de referinţă la gaze, „se organizează şi functionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, printr-un consilier de stat”.

Senatorul PNL mai precizează că Vâlcov omite nişte informaţii despre acest subiect, cum ar fi preţul pentru consumatori şi persoane fizice şi juridice. Cîţu se mai întreabă de ce nu s-au luat până acum măsuri pentru stoparea acestui „jaf de proporţii”, în contextul în care PSD este la guvernare din anul 2012.

„Ce nu spune Darius Vâlcov: -care ar fi fost preţul pentru consumatori, persoane fizice şi juridice, dacă acest preţ de referinţă era actualizat. -şi mult mai important- din 2012 la guvernare este PSD, inclusiv Darius Vâlcov. Dacă era un jaf de proporţii, de ce nu a făcut nimic până acum? aceste declaraţii sunt un autodenunţ? Sunt sigur că va explica procurorilor, dar mai ales românilor, de ce nu a făcut nimic în 6 ani de guvernare, în cadrul anchetei penale pe care o cere tot el”, a completat Cîţu pe reţeaua de socializare.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.