Șeful Senatului, Alina Gorghiu discuție cu președintele Maia Sandu. Unde are loc ședința comună a celor două Parlamente 5
Politic Ultima Ora

Șeful Senatului, Alina Gorghiu discuție cu președintele Maia Sandu. Unde are loc ședința comună a celor două Parlamente

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a avut, vineri, o întrevedere cu Preşedintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, aflată în vizită oficială în România.

Alina Gorghiu i-a Maiei Sandu pentru că este prima sa vizită în România, după ce Republica Moldova a primit statutul de stat candidat la aderarea la UE.

”A fost o discuţie amplă, legată de securitate energetică, de proiectul bilateral cel mai important şi anume ajutarea Republicii Moldova să adere la Uniunea Europeană, atât sprijin politic cât şi sprijin tehnic, vor fi asigurate de Parlamentul României”, a spus preşedintele interimar al Senatului.

Șeful Senatului, Alina Gorghiu discuție cu președintele Maia Sandu. Unde are loc ședința comună a celor două Parlamente 6

Alina Gorghiu a mai spus că a invitat-o pe Maia Sandu să facă parte din delegaţia Republicii Moldova, la următoarea şedinţă comună a Parlamentelor, care va avea loc la Bucureşti, după ce în luna iunie a avut loc şedinţa comună la Chişinău.

”Sunt convinsă că o şedinţă comună se va concretiza foarte curând în România, după ce vom discuta agendă, calendar.

O deosebită plăcere să o revăd pe Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, azi, la Senatul României. România şi Republica Moldova trebuie să fie unite în Europa.

Vom continua să sprijinim autorităţile de la Chişinău la fiecare pas pe care îl realizează pe drumul către modernizare şi reforme democratice”, a scris Alina Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Ea arată că au discutat despre cel mai important proiect bilateral: susţinerea integrării europene a Republicii Moldova. ”Acordarea statutului de ţară candidat este un semnal puternic că se fac progrese. Clasa politică depune eforturi consistente şi merită toate felicitările.

Relaţiile bilaterale parlamentare sunt la cote înalte şi aşa vor rămâne! Soliditatea, stabilitatea şi substanţa relaţiei de parteneriat dintre România şi Republica Moldova sunt reflectate inclusiv prin Şedinţa Comună a celor două Parlamente, desfăşurată la Chişinău; un eveniment politic fără precedent în cadrul relaţiilor bilaterale! Următoarea Şedinţă Comună a Parlamentelor României şi Republicii Moldova va fi la Bucureşti”, a  scris Gorghiu.

Șeful Senatului, Alina Gorghiu discuție cu președintele Maia Sandu. Unde are loc ședința comună a celor două Parlamente 7

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.