Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola
Politic Ultima Ora

Șefa Parlamentului European vine la București. Roberta Metsola discurs în fața senatorilor și deputatilor

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, se află, luni, într-o vizită de lucru la București.

Luni, Roberta Metsola va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu preşedinţii Camerei şi Senatului – Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu.

Klaus Iohannis discuții cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola
Klaus Iohannis discuții cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

De la ora 18,00, preşedinta Parlamentului European se va adresa parlamentarilor români, care se vor reuni în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Marţi, Roberta Metsola se va întâlni cu tinerii în cadrul evenimentului „Împreună suntem Europa”, organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Potrivit instituţiei de învăţământ superior, în cadrul dialogului cu Metsola, tinerii vor putea afla care sunt beneficiile democraţiei parlamentare europene, cum pot să influenţeze politica europeană şi de ce e important să se implice în protejarea democraţiei europene, cum afectează deciziile şi politicile adoptate de Parlamentul European viaţa de zi cu zi.

„Evenimentul este o oportunitate pentru toţi tinerii de a interacţiona direct cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi singurului Parlament transnaţional din lume, dar şi de a se inspira reciproc şi de a-şi schimba opiniile”, a transmis universitatea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.