Șefa CSM, cu soț finanțat de TelDrum-ul lui Dragnea, este Simona Marcu: Top 3 al AVERILOR JUDECĂTORILOR
Politic Economic Justiție Social Ultima Ora

Șefa CSM, cu soț finanțat de TelDrum-ul lui Dragnea, este Simona Marcu: Top 3 al AVERILOR JUDECĂTORILOR

Site-ul de investigații Rise Project a publicat luni primul articol legat de documentele legate de afacerile Tel Drum. Între aceste documente figurează un borderou de plăți potrivit căruia Gil Vasile, soțul șefei CSM Simona Camelia Marcu, ar fi încasat de la Tel Drum 15.200 de lei. Cine este  Simona Camelia Marcu…

Într-un top al judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu cele mai mari averi, Simona Camelia Marcu figura, în 2011, pe locul trei.

Simona Marcu este absolventă a Facultatăţii de Drept din cadrul Universității Bucureşti. A activat ca judecător la Judecătoria Sector 1 . A deținut funcția de vicepreședinte al Tribunalul Bucureşti, iar apoi a devenit magistrat Curtea de Apel București.

A sesizat Inspecția Judiciară privind declarațiile lui augustin Lazăr pe tema OUG 13

Simona Camelia Marcu, judecătoarea membră a CSM, a cerut sesizarea Inspecției Judiciare pentru a verifica modul în care a comunicat procurorul-general, Augustin Lazăr, pe tema OUG 13. Are o avere impresionantă, iar din familia sa fac parte avocați, un fost procuror și doi grefieri.

Potrivit propriului CV, Marcu a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 1988 și a fost, pe rând, jurisconsult, judecător (la Judecătoria Sector 1 și Tribunalul București), președinte de secție, vicepreședinte al Tribunalului București, judecător la Curtea de Apel București și judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.

Reprezentanta ICCJ în CSM deține, potrivit ultimei declarații de avere, datate 3 februarie 2017, un apartament (143 metri pătrați, dobândit în 2001) și o casă în București (suprafață de 285 metri pătrați, dobândită în 2015). Soțul judecătoarei, avocatul Vasile Gil, deține, împreună cu frații săi, atât o casă în Alexandria, cât și terenuri în Alexandria, București și Mogoșoaia.

Marcu mai declară „inel și cercei metale și pietre prețioase, alte bijuterii din aur și argint” în valoare de 6.000 de euro și datorii la bănci de circa 185.000 euro.

Cât despre veniturile pe 2016, judecătoarea și-a trecut în declarația de avere: 227.861 lei ca judecător la ICCJ, 24.747 lei ca „membru comisii de concurs” la CSM, 14.612 lei ca „formator” la Institutul Național al Magistraturii și 17.550 lei din închirierea apartamentului din București. Deci, venituri totale de 284.770 lei. La acestea, s-au adăugat în 2016 veniturile Cabinetului de avocatură Vasile Gil, în sumă de 437.978 lei.

Potrivit portalului Lumea Justiției, judecătoarea Simona Camelia Marcu ar avea în familie, pe lângă soțul avocat, și un fost procuror și doi grefieri, dintre care unul chiar la ICCJ.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.