SCANDALUL ”Jandarmeria bate România” se extinde în Parlamentul European. Dan Nica îl acuză pe Cătălin Ivan că minte pentru un nou mandat la Bruxelles
Politic Ultima Ora

SCANDALUL ”Jandarmeria bate România” se extinde în Parlamentul European. Dan Nica îl acuză pe Cătălin Ivan că minte pentru un nou mandat la Bruxelles

Într-un comunicat transmis de PSD, Dan Nica îl acuză pe Cătălin Ivan că, presat de aproprierea alegerilor parlamentare, caută câștigarea de capital electoral, ”urmărind rețeta bine-cunoscută a Monicăi Macovei de a-i intoxica pe colegii de la Bruxelles cu minciuni despre România”. Este vorba despre recentele evenimente de la București din timpul mitingului anti-PSD al românilor din diaspora, pe care Jandarmeria a dispersat-o cu violență.

”Probabil că dânsul și-a făcut un calcul meschin și a ajuns la concluzia că demagogia este mai eficientă decât munca efectivă în Parlamentul European. Încă nu e prea târziu ca domnul Ivan să realizeze ridicolul în care se plasează de unul singur, pentru că în mod cert Grupul S&D nu va apleca urechea la minciunile proferate de aceasta” a adăugat Dan Nica.

Dan Nica mai arată că ”minciunile„ lui Cătălin Ivan nu pot denatura realitatea în care, sub guvernarea PSD-ALDE, în semestrul al doilea al acestui an, România a avut cea mai mare creștere economică din Europa. ”Creșterea economică în trimestrul 2, față de primul trimestru, plasează România pe primul loc în Europa, cu +1,4% avans. De altfel, la nivelul întregului primului semestru al anului 2018, Guvernul PSD-ALDE a realizat o creștere economică de 4,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Sunt date obiective și verificabile, date pe care nicio minciună de-a domnului IVan nu le va putea schimba„ a adăugat Dan Nica, în comunicatul transmis.

https://www.facebook.com/vilvoi.alexandru.7/videos/1785724988163711/

Cătălin Ivan (foto) a anunțat că va depune, în toamnă, o solicitare de excludere a PSD din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din PE, motivând că ” începând cu momentul Ordonanței 13, în grupul socialiștilor din Parlamentul European s-a adunat foarte multă nemulțumire. De atunci, mai mulți colegi, vehiculau această idee – că PSD nu mai este un partid european, nu mai este un partid democratic și că ar trebui marginalizat în grup. Eu cred că după cele întamplate zielele acestea, cu violențele din Piața Victoriei, felul în care PSD înțelege să conducă țara, e mai mult decât necesar o discuție în grupul socialiștilor și voi cere chiar excluderea PSD pentru că în acest moment nu mai este un partid de stânga, nu mai este un partid democratic”, a declarat Cătălin Ivan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.