Antonio Andursceac l-a salvat pe liderul FD
Antonio Andursceac l-a salvat pe liderul FD
Breaking News Politic Ultima Ora

Scandal Monstru în USR. Partidul lui Barna se rupe. DOVEZI

Este scandal monstru în partidul condus de Dan Barna, USR. După o ședință fulger, Biroul Național, al partidului, conducerea  a încercat să invalideze candidatura lui Antoniu Andrusceac, cel desemnat de Fliala Secorului 4 drept să se bată pentru Primăria de sector.

Andrusceac a fost desemnat încă din luna august candidat al USR, acesta începând practic campania electorală. La auzul acestei vești, mai mulți membrii ai partidului, printre care și senatorul Mihai Goțiu au atacat pe grupurile interne decizia oamenilor lui Dan Barna.

Goțiu spune că liderul USR Dan Barna pune pumnul în gură oricărui membru care nu este de acord cu el. Mai mult, surse din USR spun pentru NewsLive.ro că se pregătește și retragerea sprijinului pentru deputatul Nicușor Dan la fotoliul de Primar General al Capitalei.

 

AICI DOVEZILE din Grupul Poiana Lui Iocan al membrilor USR

Dragi colegi, astazi in Biroul National am discutat despre respingerea candidaturii lui Antonio Andrusceac candidat USR la Primaria sector 4, ales de catre Filiala USR sector 4. Eu am votat impotriva respingerii candidatului USR Andrusceac. Principalul motiv este acela ca Biroul National trebuie sa respecte autonomia filialelor si votul acestora. A crea un precedent periculos prin care oricand noi, Biroul National, venim “de la centru” si schimbam alegerile unei Adunari Generale a oricarei filiale pe candidatii la primarie sau orice functie electiva inseamna a renunta la ADN-ul nostru de partid altfel. Dreptul “de a fi ales” este un drept esential al oricarui membru USR conform statutului. Cea mai grea sanctiune, echivalenta chiar cu excluderea este invalidarea unei candidaturi. Am rugamintea sa luati in considerare faptul ca acest candidat a fost ales in luna august de Filiala USR sector 4. Filiala a comunicat alegerea acestui candidat catre cetatenii sectorului 4, care stiu ca acesta este candidatul nostru. A-l respinge cu 4 luni inainte de alegerile locale ar fi fost o problema de imagine pentru noi, arata nehotarare, ridica suspiciunea alegatorilor ca noi avem altceva de ascuns de fapt. Pe fond comentariile lui Andrusceac sunt condamnabile, fara dubiu, dar sunt suficiente sa respinga o candidatura a unui coleg care a demonstrat ca stie administratie publica? Ne sanctionam la nesfarsit omenii pentru aceleasi lucruri? Atunci inseamna ca adversarii nostri politici vor specula la nesfarsit orice am zis vreodata. Cati dintre noi cred ca nu au facut niciodata un comentariu nepotrivit? Votul a fost la egalitate, nu a trecut nici pentru, nici impotriva respingerii candidaturii. Vom veni cu solutii la urmatoarea sedinta BN. Colegii mei propun o procedura si criterii clare de respingere a unei candidaturi, pentru a oferi predictibilitate candidatilor nostri. Este o pozitie pe care mi-o asum la fel ca toate deciziile pe care le-am luat pana acum in Biroul National. O colega acocat. Teodora Stoian”

Mihai Goțiu

”USR ARE UN PREȘEDINTE CARE A FRAUDAT FONDURI EUROPENE”. Cum a ajuns să se discute despre asta în Biroul Național de aseară Nu are sens să ne plângem de modul în care presa relatează despre USR, când asta fac inclusiv colegii noștri din USR. În ședința de miercuri seara, pe ordinea de zi au fost puse sesizările privitoare la invalidarea candidaturii lui Antonio Andrusceac din partea USR, la Primăria Sectorului 4.

Scandal Monstru în USR. Partidul lui Barna se rupe. DOVEZI 1

După audierea petenților și a lui Antonio, dar și în timpul acestora, am arătat cât se poate de clar că nu avem cum decide că Antonio NU poate reprezenta USR în viitor, atâta timp cât acceptăm să ne reprezinte acum. Mai exact, nu putem valida/invalida candidatura acestuia ÎNAINTE de a ne pronunța pe acuzațiile din sesizări pe fond. Dacă decidem că acuzațiile care i se aduc sunt adevărate, atunci invalidarea vine la pachet cu retragerea sprijinului politic. Din punct de vedere statutar, Biroul Național nu are treabă să se pronunțe pe oportunitatea candidaturilor, ci pe respectarea criteriilor de integritate și a procedurilor de desemnare. Oportunitatea e treaba filialelor (că de-asta au autonomie). Cât timp BN a refuzat. așa cum am propus, să se pronunțe pe sesizări (că are avea, în mod repetat, comportament agresiv și discriminator față de femei, că ar colabora cu PSD etc.), invalidarea pe baza ”percepțiilor negative” (argumentul lui Dan Barna) e aberantă. Pe principiul ăsta, orice persoană care e PERCEPUTĂ că ar fi fraudat fonduri europene nu ar putea fi candidatul USR (și e doar unul din exemple: avem colegi care sunt ”percepuți” și acuzați ca fiind ”Avocatul lui Mazăre”, ”Bețivul din Vamă”, ”Blasfemiatorul de Crăciun” etc.) . Mai nasol (și nu vă mai plângeți de sabotaj) e faptul că nici nu s-a terminat ședința de BN, nici nu era luată vreo decizie, că pe aici, pe Poiană, a apărut (iar în scurt timp o să apară și în presă) un fake news despre ce aș fi spus și argumentat eu, și alți colegi de-ai noștri, în BN. Sunt jenante și penibile aceste manipulări și e tipic pentru cei care nu au argumente. Senatorul Mihai Goțiu se ia la RĂZBOI cu Romsilva. Miza: Parcul Național Semenicgotiu Nu vă mai plângeți că presa scrie despre Dan Barna că ar fi fraudat fonduri europene… Sunt chestiuni mult mai fake pe aici. PS: Așa am mai încheiat o seară tristă în BN-ul USR. Noul Minister al Adevărului, în care am ajuns să votăm percepții… Iar dacă mă întrebați de ce Dan Barna nu a supus la vot și sesizările, pe fond, înainte de a supune la vot invalidarea, răspunsul e destul de simplu. Pentru că EB nu avea nevoie de o sancționare a lui Antonio (Antonio fusese deja sancționat anterior pentru afirmațiile lui și cine să mai țină cont de principiul că nimeni nu poate fi sancționat de două ori pentru aceeași faptă). De fapt, EB avea nevoie de un caz în care verdictul publicului era deja dat (”Antonio e vinovat”), pentru a crea un precedent pe care apoi să poată lua decizii bazate ”pe percepții cu privire la alți candidați desemnați de filialele USR. Iar percepțiile știți cum se formează? Printre altele, transmițând minciuni, aici, pe Poiană…

Scandal Monstru în USR. Partidul lui Barna se rupe. DOVEZI 2 Scandal Monstru în USR. Partidul lui Barna se rupe. DOVEZI 3

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.