brexit
brexit
Politic Social Ultima Ora

Românii cu 5 ani vechime în Anglia își păstrează dreptul la servici medicale după Brexit

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, arată că românii care trăiesc în prezent în Regat nu au de ce să își facă griji, ca urmare a Brexit. El susține că românii care trăiesc de peste 5 ani își pot primi ”second state”, în timp ce românii care nu au cinci ani pot aștepta perioada pentru a aplica.

Amasadorul Marii Britanii spune că după ce țara sa părăsește Uniunea, România va deveni al 6 lea stat din structură ca număr de locuitori și va avea un cuvânt greu de spus, informează Digi24.

„Pentru românii care se află acum în Marea Britanie, cei care au locuit pentru cinci ani, când ieşim, au dreptul de second state. Înseamnă că păstrează drepturile la servicii medicale şi alte servicii. Cei care nu au împlinit cinci ani pot să rămână să primească second state când au împlinit 5 ani de rezidenţă în Marea Britanie”, a spus Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene crede că România are ca prim punct al agendei sale externe preluarea conducerii Uniunii în 2019.

„Cred că Europa a trecut peste şocul Brexit. În România pe 9 mai, anul viitor, o să avem summitul care va decide viitorul Europei. România va fi pentru 6 luni capitala Europei şi noi o să dăm direcţia viitorului acestei construcţii europene”, a spus Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.

Avem multe du învățat de la membrii Uniunii Europene, spun oficialii români, iar învățământul este doar una din zone.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.