România mai cumpără 5 avioane F-16 de la portughezi
Politic Ultima Ora

România mai cumpără 5 avioane F-16 de la portughezi

Ministerul Apărării de la Lisabona a anunțat că intenționează să vândă României alte cinci avioane multirol de tip F-16, urmând ca acestea să fie înlocuite cu alte aeronave cumpărate din SUA și modernizate în Portugalia, informează presa portugheză, citată de Mediafax.

„In urma cu cateva zile, domnul secretar de stat Mircea Dusa a efectuat o vizita in Portugalia. A avut loc acolo o discutie, pe care eu am continuat-o in cadrul Summitului NATO cu partenerii portughezi, de unde noi am achizitionat cele 12 aparate F16 din dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Intentionam sa mai achizitionam inca cinci astfel de aparate, in prima faza, tot de la colegii portughezi, pentru a putea sa avem completa escadrila de F16 din dotarea Fortelor Aeriene, urmand ca in perioada viitoare sa discutam despre cele 36 de aparate F16 despre care v-am informat la momentul potrivit, aparate pe care ne dorim sa le achizitionam pentru Fortele Aeriene Romane”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, intr-o conferinta de presa, la sediul MApN, la mijlocul acestei luni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.