Republica Moldova și Ucraina, candidate oficial la aderarea la Uniunea Europeană. Ce zice Maia Sandu 5
Politic Ultima Ora

Republica Moldova și Ucraina, candidate oficial la aderarea la Uniunea Europeană. Ce zice Maia Sandu

Uniunea Europeană, reunită în summit la Bruxelles, a acordat joi statutul de state candidate la aderarea la UE Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, anunţă joi seara preşedintele Consiliului European Charles Michel.

Acest summit UE ”este un moment istoric pe plan geopolitic”, declara Charles Michel înaintea reuniunii.

Decizia luată ”va angaja viitorul Uniunii Europene, stabilitatea noastră, securitatea noastră, prosperitatea noastră”, sublinia el.

Liderii Celor 27 recunosc astfel Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de state candidate la aderarea la UE, a anunţat Charles Michel, care evocă un ”moment istoric” în toiul ofensivei Rusiei în Ucraina.

Republica Moldova și Ucraina, candidate oficial la aderarea la Uniunea Europeană. Ce zice Maia Sandu 6

”Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor.

Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!”, a spus Maia Sandu.

Republica Moldova și Ucraina, candidate oficial la aderarea la Uniunea Europeană. Ce zice Maia Sandu 7

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.