Răspunsul PSD după ce Facebook a șters 31 de pagini și grupuri de postaci pro-partid
Politic Ultima Ora

PSD: violențele jandarmilor nu au existat. Sunt făcături ale lui Iohannis, ale Opoziției și presei. Inclusiv ale presei internaționale

PSD a trecut la contraatac. Pe calapodul practicat cîndva de guvernul Adrian Năstase, Partidul Social Democrat consideră ca în măsura în care o stare de fapt este trecută sub tăcere, populația nu își mai dă seama că ea există. Ca atare, orice comentariu critic la adresa PSD, în orice spațiu, este fake news, este o minciună, este un atac împotriva statului de drept și a democrației, care nu pot exista în afara liberului arbitru al PSD. Astfel: violențele jandarmeriei nu au existat. Pur și simplu. Sunt invenții ale dușmanilor partidului…

Mai mulți comunicatori de rang secund ai PSD au declanșat sâmbătă o serie de atacuri mediatice la adresa lui Klaus Iohannis și a presei interne și internaționale, într-o încercare de a reveni în ofensivă după ce partidul a fost ținta criticilor unanime ca urmare a represiunii violente de la mitingul diasporei din 10 august.

Primul atac a venit sâmbătă dimineața, de la Darius Vâlcov, care a acuzat Digi 24 și Realitatea TV de manipulare. Despre Digi 24, Vâlcov a spus într-o emisiune la Antena 3 că ar avea un comportament incorect pe piața de capital, iar despre Realitatea TV a insinuat că ar fi controlată prin intermediul unor presupuse dosare ale patronilor.

A urmat Rovana Plumb, care a remis presei un comunicat din partea Organizației de Femei a PSD. „Instigarea la revoltă a Opoziției și a domnului președinte Iohannis pentru dărâmarea Guvernului a condus la divizarea societății”, a spus Plumb, ministru al Fondurilor Europene, adăugând că „Toată această situație a fost generată și propagată de mesajele și acțiunile de incitare la nesupunere civică și haos transmise în spațiul public de liderii și reprezentanții partidelor din Opoziție”.

A venit rândul lui Dan Nica, europarlamentar, care a cerut comisie parlamentară de anchetă pentru elucidarea violențelor de la mitingul din 10 august.

Alt europarlamentar, Gabriela Zoană, cea care a înlocuit-o la Bruxelles pe Viorica Dăncilă, a acreditat și ea ideea unei presupuse lovituri de stat: ”Ceea ce a încercat să facă în data de 10 august Opoziția din România, ascunzându-se după mișcări precum #Rezist și după vocea unor influenceri din online, organizând așa numitul protest al Diasporei, mișcare la care au participat câteva mii de români care lucrează în afara granițelor țării și câteva mii de români care constituie masa de manevră a Opoziției la fiecare încercare de a dărâma Guvernul, se numește încercare de răsturnare violentă și nedemocratică a puterii politice”.

Concomitent, un alt europarlamentar, Andi Cristea, a acuzat presa internațională și cea română de propagarea unor presupuse fake news pe tema violenței jandarmilor.

De remarcat că în rândul europarlamentarilor (atât PSD, cât și din alte partide), excesul de zel poate fi pus și pe seama dorinței de a prinde un nou loc eligibil la alegerile din mai anul viitor.

Cel mai ciudat comentariu a venit însă din pareta europarlamentarului ALDE Norica Nicolai care a spus, nici mai mult, nic mai puțin, că imaginile cu violențele jandarmilor au fost masluite pe foto-shop, ele nu ar fi existat în realitate.

Reamintim că PSD este sub un adevărat asediu mediatic de o săptămână, de când jandarmii au oprit prin violențe mitingul diasporei. De la acel moment, nici un lider PSD și nici un responsabil din Jandarmerie sau Ministerul de Interne nu și-a asumat violențele și nu a demisionat.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.