Mesaj din PSD cu prilejul Zilei Europei. ”Celebrăm pacea și unitatea”
Politic

PSD se declară mulțumit de guvernare. ”Progrese evidente ale României”

„Progrese evidente ale României în ceea ce privește respectarea drepturilor femeilor și combaterii violenței în familie”

Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău, subliniază, într-un comunicat de presă, progresele făcute în ultima perioadă de România în ceea ce privește respectarea drepturilor femeilor și a egalității de gen.

„În contextul în care astăzi, 6 februarie, este marcată Ziua internaţională de toleranţă zero faţă de mutilarea genitală a femeilor, trebuie să remarcăm faptul că în ultimii doi ani măsurile guvernamentale, legislative și sociale adoptate în România au dus în mod evident la îmbunătățirea condiției femeii, atât în societate, cât și în politică. Este evident că în toate domeniile de activitate unde femeile ocupă un rol primordial, fie că vorbim de sprijinul familiilor și a copiilor, fie de încurajarea accesului pe piața muncii, sau eliminarea discriminărilor legate de salarii și pensii, guvernarea PSD a adoptat strategii și politici publice pozitive, iar rezultatele sunt benefice”, a reliefat parlamentarul băcăuan.

Membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, Elena Hărătău a mai precizat că respectarea drepturilor femeilor și egalitatea de șanse între femei și bărbați constituie puncte cheie în Programul de guvernare al PSD pentru următorii doi ani.

„Egalitatea de gen reprezintă un domeniu prioritar în modelul social propus de PSD românilor. Astfel, va fi promovat un set de prevederi antidiscriminare, astfel încât toată paliera acestor fapte să fie diminuată substanțial. Vom dinamiza deciziile legislative pentru a ne atinge obiectivele fixate, atât în ceea ce privește respectarea drepturilor femeilor, cât și în creșterea fermității luptei împotriva fenomenului violenței împotriva femeilor”, a afirmat deputatul social democrat.

Elena Hărătău a amintit că deja au fost luate o serie de decizii la capitolul „Respect și demnitate pentru femei” din Programul de guvernare al PSD.

„Sunt deja în derulare o serie de programe menite să îmbunătățească viața româncelor, precum formarea unei rețele naționale de experți în domeniul egalității de șanse, Programul național pentru combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cu o durată de trei ani și un buget de 12 milioane euro, proceduri comune de lucru la nivel interinstituțional privind raportarea, colectarea și monitorizarea datelor în domeniul violenței în familie, normele metodologice privind emiterea ordinelor de protecție în regim de urgență, crearea unui sistem de monitorizare a ordinelor de protecție (dispozitive electronice, aplicații mobil). De asemenea, vor fi lansate noi proceduri de lucru privind măsurile de prevenire a cazurilor de violență în familie, dar și normele metodologice privind consilierea psihologică în situațiile de divorț în care au fost înregistrate antecedente privind violența în familie, astfel încât, în anul Președinției rotative la Consiliul Uniunii Europene, România să dea un exemplu concludent de bune practici în domeniul combaterii cu succes a violenței domestice”, a concluzionat deputatul băcăuan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.