Tel Aviv
Tel Aviv
Externe Politic

Protest URIAȘ la Tel Aviv împotriva corupţiei guvernului! VEZI cui i se cere DEMISIA

Proteste la Tel Aviv

Zeci de mii de israelieni au participat sâmbătă seara, la Tel Aviv, la o demonstraţie împotriva corupţiei guvernului şi a premierului Benjamin Netanyahu, informează duminică dpa, scrie agerpres.ro.

Protestatarii care au luat parte la „Marşul Ruşinii”, ce a urmat unei demonstraţii similare de săptămâna trecută, i-au cerut lui Netanyahu să demisioneze în urma acuzaţiilor de corupţie împotriva lui şi a numeroşi asociaţi ai săi.

Numeroşi manifestanţi au purtat măşti-cap de porc şi au scandal sloganuri precum „Ruşine”, „Mafia” şi „Oamenii corupţi trebuie să plece”.

Partidul lui Netanyahu, Likud, i-a acuzat pe protestatari că divizează poporul israelian într-o perioadă în care ţara este ţinta unui control internaţional riguros în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a muta ambasada SUA din Tel Aviv în acest oraş.

Acuzatii aduse lui Netanyahu

La ora actuală, premierul conservator al Israelului face obiectul a două cercetări penale. Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit, ilegal, cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari.

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă el ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yedioth Ahronoth pentru o acoperire favorabilă din partea cotidianului israelian.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.