Protest de 22 decembrie. Mihai Şora va fi din nou în Piaţa Victoriei: ”Firicele de praf, în decembrie 1989. Știe cineva cum se numesc Mama și cei doi copii?”
Politic Social Ultima Ora

Protest de 22 decembrie. Mihai Şora va fi din nou în Piaţa Victoriei: ”Firicele de praf, în decembrie 1989. Știe cineva cum se numesc Mama și cei doi copii?”

Filosoful Mihai Şora a anunţat că va fi în Piaţa Victoriei din nou, sâmbătă, avertizând asupra modului în care se instalează dictaturile. 

”Firicele de praf, în decembrie 1989.
Știe cineva cum se numesc Mama și cei doi copii?

Dragi prieteni,
întunericul unei dictaturi nu cade ca o ghilotină, fără umbre, neguri premonitorii. Se insinuează șerpește, pare molatic și fără țintă, te învăluie treptat, te adoarme și apoi, fulgerător, te cotropește.
Dar chiar hăul cel mai negru are, undeva, un punct slab: lumina”
, a scris Mihai Şora pe contul său de Facebook.

Un miting este anunțat sâmbătă, începând cu ora 16.00, în Piața Victoriei, pentru a marca 29 de ani de la Revoluția din decembrie și pentru a protesta față de tentativele privind amnistia și grațierea.

„Decembrie 1989.1116 de oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru dreptate și pentru libertate. Acum, la mai puțin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea și dreptatea sunt în pericol”, anunță, pe Facebook, inițiatorii acestui demers.

Participanții la eveniment sunt rugați să vină cu câte o candelă pentru a onora memoria eroilor căzuți în timpul Revoluției din decembrie 1989.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.