Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu Mariam Almheiri, copreședinta Comisiei interministeriale România-Emiratele Arabe Unite 1
Politic Ultima Ora

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu Mariam Almheiri, copreședinta Comisiei interministeriale România-Emiratele Arabe Unite

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Mariam Almheiri, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice al Emiratelor Arabe Unite și copreședinta Comisiei interministeriale România-Emiratele Arabe Unite.  Oficialul emiratez vizitează România însoțită de o delegație de președinți de companii și înalți oficiali, pentru a discuta proiectele bilaterale în curs.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a evocat vizita efectuată în Emiratele Arabe Unite și întâlnirea avută cu președintele emiratez, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, precum și discuția telefonică purtată ulterior, menită să monitorizeze și să evalueze evoluția proiectelor convenite, anunță Guvernul României.

Interesul României vizează un spectru larg de teme și proiecte convenite cu partea emirateză, care sunt în diverse momente de maturitate. Opțiunile alternative ale părților vizează concentrarea pe promovarea rapidă a proiectelor mature și avansarea celorlalte pe intervale de 3-4 luni, pentru a apropia concretizarea lor în cel mai scurt timp.

Printre prioritățile convenite se numără investițiile necesare dezvoltării Portului Constanța în capacități de producție a energiei regenerabile, în agricultură, sisteme de irigații și industria alimentară.

Ministrul Mariam Almheiri a apreciat implicarea personală a premierului Nicolae Ciucă în monitorizarea acestor proiecte.

În marja acestei întâlniri, au fost semnate Memorandumul de înțelegere privind securitatea alimentară și Memorandumul de înțelegere privind protecția mediului.

La întâlnire au participat Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, Virgil Popescu, ministrul Energiei, Petre Daea, ministrul  Agriculturii, Tanczos Barna, ministrul Mediului, și alți reprezentanți guvernamentali români.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.