Judecătorii Curții Constituționale au Decis. Referendumul pentru familie a fost Invalidat
Politic Ultima Ora

PREZENȚA LA URNE ESTE CATASTROFALĂ: 0,97%, la ora 10,00! În acest ritm, votul nu va trece mâine seară de 10% prezență! Departe de 30%, obligatoriu!

Biroul Electoral Central (BEC) a transmis prima raportare a prezenţei la vot pentru datele colectate până la ora 10:00. Astfel, prezența la urne în primel trei opre de referendum a fost de 0.97%.

Este un procent catastrofal, deoarece dacă acest ritm se va menține, prin regula de trei simplă putem afla acer va fi prezența la finalul acestei zile, adică în 14 ore de vot: 4,52%. Iar prin înmulțirea cu 2, puitem afla ce procent va fi mâine seară: 9,05%. Adică, nu se ajunge la procentul de 30% necesar validării referendumului, care, în cazul de față, nu este doar consultativ, ci obligatoriu, respectiv  datele sale se aplică întocmai.

Secţiile de votare s-au deschis sâmbătă, la ora 7,00, peste 18.000.000 de alegători fiind aşteptaţi la urne, până la ora 21,00, la referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Românii sunt chemaţi să răspundă cu ‘Da’ sau ‘Nu’ la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate cu ”DA” reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.