Pressonline.ro: Ciucă: România a înţeles încă de la început relevanţa ca Suedia şi Finlanda să devină membre NATO 1
Politic Ultima Ora

Pressonline.ro: Ciucă: România a înţeles încă de la început relevanţa ca Suedia şi Finlanda să devină membre NATO

România a susţinut încă de la început ca Suedia şi Finlanda să devină membre ale Alianţei Nord-Atlantice, a ratificat tratatul în acest sens şi, dacă este necesar, este deschisă să se implice în discuţiile cu Ungaria pe această temă, a declarat, miercuri, la Bruxelles, premierul Nicolae Ciucă, conform pressonline.ro.

‘România a înţeles încă de la început relevanţa ca Suedia şi Finlanda să devină membre ale Alianţei şi a apreciat de la început capabilităţile pe care le aduc cele două ţări Alianţei, aşa că noi am ratificat protocolul de la începutul procesului’, a afirmat Ciucă, în conferinţa de presă comună susţinută cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, întrebat în legătură cu posibilitatea negocierilor cu Ungaria pentru aprobarea Tratatului de aderare a celor două ţări.

Şeful Executivului de la Bucureşti a adăugat că nu a discutat în mod special cu ţara vecină, Ungaria, pentru a clarifica cum susţine această decizie. ‘Dar noi mereu discutăm cu secretarul general al NATO şi cu aliaţii noştri şi, dacă este necesar, noi suntem deschişi de a face parte din acest proces’, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.