Cum vrea PSD să fure Referendumul
Politic Social Ultima Ora

PRESA ELVEȚIANĂ FACE PRAF PSD-ul: ”GRUPUL DIN JURUL LUI DRAGNEA NU POATE FI DECÂT PERICULOS”

Neue Zurcher Zeitung, cel mai important ziar de limbă germană din Elveția face o analiză tăioasă Partidului Social Democrat din România. Articolul a fost publicat cu prilejul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

„Modelul de business al Guvernului României este deturnarea fondurilor europene” este semnat de profesorul Oliver Jens Schmitt, specialist în istoria recentă a României.

„În ciuda speranțelor societății civile, România se află într-o criză profundă. În guvernare sunt active forțele corupte postcomuniste, care doresc să întoarcă timpul istoric în perioada Ceaușescu. Motivele pentru fractura între Guvern și societate sunt profunde”, scrie publicația elvețiană, citată de Epoch Times România.

„Nu a fost niciodată atât de evident că Guvernul este copleșit de această sarcină. Președintele României, Klaus Iohannis, consideră Cabinetul Vioricăi Dăncilă ‘complet nepregătit’. Ministrul Afacerilor Europene a demisionat recent de frustrare.

Cele două țări care dețin președinția Consiliului atât înainte, cât și după România, Austria și Finlanda, se pregătesc să absoarbă neplăcerile politice emergente. Finlanda chiar s-a oferit să preia sarcina României.

Dar se întrezăresc chiar și probleme mai grave: România preia Președinția nepregătită, deoarece Guvernul său este în primul rând preocupat de aducerea sub controlul său a sistemului judiciar independent.

Partidul postcomunist oligarhic PSD, care se numește în mod oficial social-democrat, este dominat de oameni care sunt fie condamnați sau se tem de o pedeapsă cu închisoarea. Modelul lor de afaceri se bazează în principal pe deturnarea fondurilor europene.

Atât timp cât UE le-a permis să facă asta, membrii acestei caste corupte și-au văzut de activitatea lor în liniște. Postcomuniștii devin tot mai nervoși o dată cu protestele masive și preluarea președinției UE, care au atras atenția opiniei publice internaționale asupra României”, scrie Neue Zurcher Zeitung.

Autorul mai arată că „distrugerea statului de drept este deja avansată”, în condițiile în care Direcția Națională Anticorupție a fost „lovită” de demiterea Laurei Codruța Kovesi. În plus, este amintită și procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, care este descris că fiind „la fel de eficient” precum fostă șefa DNA.

„Starea de spirit în țara este tensionată. Populația urbană bine educata este frustrată, dar și resemnată. România (…) se află în cea mai gravă criză de la căderea dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu”, completează Schmitt.

Acesta atrage atenția că situația este similară cu cea din alte state postcomuniste: „vechile cadre și clicile lor reînnoite au păstrat puterea de-a lungul generațiilor”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.