Bombă din Parlamentul European. Ce se va întâmpla cu candidatura lui Kovesi după europarlamentare
Politic Ultima Ora

Peste 72 de mii de oameni au semnat petiția împotriva revocării șefei DNA

Peste 72 de mii de oameni au semnat petiția prin care o susțin pe șefa Direcției Naționale Anticorupție și îi cer președintelui Klaus Iohannis să respingă cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea instituției.

Numărul celor care semnează petiția Comunității Declic crește considerabil de la o oră la alta. Într-o singură zi, peste 60.000 de oameni au semnat-o, iar numărul lor este tot mai mare. Inițiată imediat după declarațiile ministrului Justiției, petiția a adunat, până sâmbătă la prânz, peste 65.500 de semnături, iar la ora 18.00 era peste 72.000. Petiția va ajunge luni la Palatul Cotroceni, timp în care se adună tot mai multe semnături. Șeful statului nu va putea ignora dorința zecilor de mii de români care s-au implicat până acum în campania Declic.

“Declarațiile ministrului Justiției ne-au făcut să retrăim angoasa momentului OUG 13. Este mai clar ca niciodată că agenda Guvernului este făcută de penalii corupți. Discursul ministrului Tudorel Toader nu a fost bazat pe argumente juridice care să demonstreze că Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a încălcat legea”, a declarat directorul executiv Declic, Tudor Brădățan.

Comunitatea Declic cere un aviz corect din partea Consiliului Superior al Magistraturii și o decizie dreaptă a șefului statului.

În decizia sa, președintele Klaus Iohannis trebuie să țină cont și de rapoartele MCV, care au arătat de fiecare dată progresele făcute de procurorii DNA.  De altfel, Comisia Europeană a reacționat imediat după anunțul făcut de ministrul Justiției, că a declanșat procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi. Reprezentanții Comisiei au anunțat că urmăreșc cu îngrijorare ultimele evoluții și că lupta împotriva corupției, dar și independența sistemului judiciar, sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. Comunitatea a ajuns la mărimea unuia din orașele mari din România.  Campaniile Declic sunt conduse de valorile noastre, nu de politica de partid.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.