O MONEDĂ A MASONERIEI va fi lansată în România cu ocazia CENTENARULUI
Politic Ultima Ora

O MONEDĂ A MASONERIEI va fi lansată în România cu ocazia CENTENARULUI

Marea Lojă Regională „SEVER FRENŢIU” a României va dezveli sâmbătă Monumentul Masonic Centenar Român, la Arad. Totodată, vor fi lansate 50 de monede masonice aniversare emise cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

O MONEDĂ A MASONERIEI va fi lansată în România cu ocazia CENTENARULUI

Ceremoniile masonice ritualice vor fi conduse de Marii Maeştri, Suverani Mari Comandori, Ilustrul Frate Ciprian Emanuel Cristea şi Ilustrul Frate Frate Viorel Dănacu, împreună cu fraţii de pe întreg cuprinsul ţării.

”Masoneria, fie ca instituţie, fie ca francmasoni, a influienţat în mod pozitiv Marea Unire de la 1918, aşa cum dealtfel aproape toţi conducătorii răscoalelor, revoltelor care au avut loc de-a lungul celor trei secole, începând de la Mihai Viteazu, au fost şi francmasoni. Masoneria şi masonii acelor vremuri au fost mari patrioţi, cu principii sănătoase, cu o înaltă ţinuta morală, erau foarte discreţi, chiar secreţi, deoarece masoneria nu a fost o societate la vedere. Aradul fiind locul unde s-au semnat primele documente unioniste, găzduieşte şi primul MONUMENT MASONIC CENTENAR ROMÂN, care să amintească peste generaţii că francmasoneria a fost şi rămâne una din cele mai longevive organizaţii din lume, a elitelor, înţelepţilor, a oamenilor luminaţi, care a avut un rol hotărâtor în evoluţia emancipării omenirii”, se arată în comunicatul Marii Loji Naționale a României- Lojile de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris București.

MONUMENT MASONIC CENTENAR ROMÂN este alcătuit din metal şi piatră, este alcătuit din 4 triunghiuri, unul la bază, orizontal şi trei triunghiuri verticale, care împreună realizează un complex architectural unic, cu simbolistică masonică, în memoria tuturor masonilor martiri şi eroi.

O MONEDĂ A MASONERIEI va fi lansată în România cu ocazia CENTENARULUI 1 O MONEDĂ A MASONERIEI va fi lansată în România cu ocazia CENTENARULUI 2

Moneda aniversară emisă cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri are inscripţionată pe faţă: ,,MAREA LOJĂ REGIONALĂ ,,SEVER FRENŢIU”A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice”, iar spre centru simbolul capului de lup dacic care îşi înghite coada, iar pe verso: ,,MONUMENTUL MASONIC CENTENAR ROMÂN” şi imaginea acestuia, ,,Orientul Arad 24 noiembrie 2018/6018” şi pe o laterală a triunghiului sunt marcaţi anii Centenarului: ,,1918-2018”.

O MONEDĂ A MASONERIEI va fi lansată în România cu ocazia CENTENARULUI

”Să aducem mulţumiri tuturor fraţilor care au contribuit la realizarea în timp a Marii Uniri de la 1918, printr-o lucrare masonică curată profound spirituală şi tradiţională, cu credinţă în Dumnezeu şi un patriotism total, sub deviza: LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE.  Noi fraţii de astăzi trebuie să facem O MASONERIE ROMÂNEASCĂ, O MASONERIE PENTRU ROMÂNI, O MASONERIE PE ÎNŢELESUL ROMÂNILOR, O MASONERIE MORALĂ, SPIRITUALĂ, TRADIŢIONALĂ ŞI RITUALICĂ, Baniera masonică având inscripţionate următoarele: LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE, pentru a reda prestigiul masoneriei pe de o parte, iar pe de altă parte să reconstruim România”, a spus Viorel Danacu (foto), Marele Maestru al Marii Loji Naționale a României-Lojile de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-București.

 

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.