Maia Sandu vine în România
Maia Sandu vine în România
Politic Ultima Ora

Miting de amploare în Republica Moldova. Maia Sandu cheamă oamenii în stradă de la ora 11.00. Președintele Parlamentului European la Chișinău

Un miting de amploare este convocat duminică la ora 11.00 în centrul Chişinăului pentru a susţine calea europeană aleasă de ţară. Evenimentul, intitulat Adunarea „Moldova Europeană” şi iniţiat de preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este declarat apolitic şi sunt aşteptaţi să participe toţi cetăţenii, inclusiv cei din diasporă în ţările în care aceştia se află, cele mai multe în Europa.

La miting va fi prezentă şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

„Astăzi am lansat iniţiativa de a convoca la Chişinău o adunare a cetăţenilor la care să spunem lumii că noi suntem europeni şi că aceasta e calea aleasă de noi. Adunarea naţională Moldova Europeană va fi organizată la 21 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a anunţat Maia Sandu la 10 aprilie, conform site-ului presedinte.md.

Maia Sandu a lansat un îndemn pentru toţi cetăţenii să participe la Adunarea „Moldova Europeană”. „Moldovenii s-au adunat de fiecare dată pentru a decide soarta ţării. Ne-am adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi am cerut libertate şi suveranitate. Pentru că neamul nostru are o credinţă de nezdruncinat în omenie şi în dreptate. Moldova s-a ridicat ori de câte ori a fost nevoie. Aşa suntem noi. Uniţi în momentele hotărâtoare”, a spus şefa statului.

Manifestație de amploare la Chișinău
Manifestație de amploare la Chișinău

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.