Lovitură din Parlament! PSD și Dorneanu, îl fac din nou președinte pe Ion Iliescu! Legea a fost votată 1
Politic Ultima Ora

Lovitură din Parlament! PSD și Dorneanu, îl fac din nou președinte pe Ion Iliescu! Legea a fost votată

La cei 90 de ani ai săi, fostul președinte al României, Ion Iliescu, continuă să primească bani de la o instuție fantomă.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu.

Guvernul a sesizat Curtea Constituţională cu privire la decizia Parlamentului de respingere a OUG privind desfiinţarea institutului, iar CCR a respins obiecţiile de neconstituţionalitate.

Pe 13 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii, invocând faptul că institutul „şi-a dovedit de-a lungul timpului ineficienţa”.

„Institutul a avut ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre, dar, în perioada în care a funcţionat până la desfiinţarea sa prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 91/2019, nu a acţionat în vederea atingerii scopului şi misiunii sale”, se arată în cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.