Lovitură de la Bruxelles. Dăncilă ajunge în fața procurorilor DNA. Plângere penală împotriva PSD
Lovitură de la Bruxelles. Dăncilă ajunge în fața procurorilor DNA. Plângere penală împotriva PSD
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic Social

Lovitură de la Bruxelles. Dăncilă ajunge în fața procurorilor DNA. Plângere penală împotriva PSD

Eurodeputatul PLUS Dragoş Tudorache a declarat că Alianţa USR-PLUS va depune plângere penală după mesajele de tip Fake News răspândite în online de PSD. Mesajele false conţineau elemente de identitiate vizuală aparţinând celor două formaţiuni şi încercau să descurajeze participarea la turul II al alegerilor prezidenţiale.

„E vorba de un furt, pur şi simplu, este un furt de identitate, un furt de siglă, acestea sunt protejate prin lege. Avocaţii noştri lucrează deja la o plângere penală în acest sens. Tratăm foarte serios acest lucru. Identitatea folosită în acele mesaje şi îndemnuri de pe Facebook e exact identitatea noastră, se foloseşte sigla noastră. Aceasta este o faptă penală pentru care, sperăm noi, autorităţile să ia măsurile legale potrivite.”, a explicat Dragoș Tudorache, într-o intervenție telefonică, vineri, la Digi24.

Tudorache spune că PSD încearcă să „denatureze procesul electoral”:

„Este și o încercare de denaturare a procesului electoral. Suntem deja în campanie electorală pentru turul doi și astfel de mesaje false nu fac decât să denatureze ceea ce ar trebui să fie un proces electoral cinstit, deschis pentru că asta le datorăm cu toții alegătorilor. Atunci când liderii unui partid își asumă o informație înainte de a o verifica sau înainte de a se asigura că acea informație este adevărată sau nu, își asumă și responsabilitatea politică pentru ceea ce fac”.

Lovitură de la Bruxelles. Dăncilă ajunge în fața procurorilor DNA. Plângere penală împotriva PSD 3

„Spunea domnul Steriu de anunțul cu boicotul – este drept că îndemnul la boicot poate fi interpretat în două sensuri, dar nu a fost singurul îndemn. În exact același format, folosind exact aceeași siglă a Alianței USR PLUS, au mai existat și alte mesaje, și alte îndemnuri care descurajau votul pentru Klaus Iohannis și acolo nu e o chestiune de boicot, e o chestiune de care clar profită PSD și candidatului PSD și nu e prima oară când PSD aruncă informații false, nu neapărat prin Facebook sau prin mijloace online, ci și prin gura propriilor lideri”, a concluzionat europarlamentarul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.