Ciolacu vrea să meargă peste Iohannis, la Cotroceni
Ciolacu vrea să meargă peste Iohannis, la Cotroceni
Politic Ultima Ora

OFICIAL! Lovitură cruntă de la Bruxelles pentru PSD! România va primi o sumă uriașă de bani

Negociatorii Parlamentului European de la Bruxelles, și cei ai Consiliului UE au ajuns marți la un acord pe pachetul financiar de redresare economică de 1.800 miliarde euro (1,8 trilioane), a anunțat pe Twitter Rasmus Andresen, unul dintre negociatorii PE.

România va putea atrage suma maximă de aproape 80 de miliarde de euro. Acordul prevede și introducerea unor noi taxe la nivel european – pe deșeuri, în domeniul digital și pe tranzacțiile financiare.

Acordul dintre Parlamentul European și Consiliul UE prevede câteva noutăți față de versiunea inițială, convenită în luna iulie în Consiliul European de către șefii de stat și de guvern.

Astfel, potrivit unui comunciat Renew Europe, a fost agreat un calendar pentru pentru introducerea de noi resurse proprii, inclusiv o taxă pentru deșeurile din materiale plastice care va intra în vigoare din 2021, o taxă digitală, un mecanism de ajustare a frontierelor de carbon, veniturile de pe piața internă a carbonului până în 2023 și o taxă pe tranzacțiile financiare (FTT) care urmează să fie introdusă până cel târziu în 2026.

De asemenea, bugetul prevăzut pentru o serie de programe UE importante, evidențiate de Consiliu, va fi majorat semnificativ prin crearea de noi mecanisme, până la valoarea de 16 miliarde de euro. Programul de Sănătate UE se va tripla, programele de cercetare și inovare se vor apropia de alocarea ambițioasă de 3% din PIB, programul „Drepturi și valori” va fi dublat, InvestEU, ERASMUS și Frontex vor fi consolidate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.