Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu
Exclusiv Politic Ultima Ora

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îl ignoră total pe președintele Klaus Iohannis. „Avem un acord cu PNL, îl punem în aplicare, 2023. Nu cu Iohannis

Liderul PSD, Marcel Ciolacu spune că partidul său are un parteneriat cu PNL și nu cu președintele Klaus Iohannis, care va trebui în luna mai să desemneze un nou premier în locul lui Nicolae Ciucă, conform protocolului dintre liberali și social-democrați.

Marcel Ciolacu susţine că, până la 1 iunie, va fi realizată rotativa guvernamentală şi vor fi aleşi noii preşedinţi al Senatului şi ai Camerei Deputaţilor.

„Nu am zis o zi – 25 mai.

Este posibil poate şi mai devreme şi mai târziu în funcţie de a nu deranja totuşi funcţionarea atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului.

Vom alege şi la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei, cât şi alegerea noului Guvern, lucruri care am dori, dintr-un respect pentru români să le facem într-un termen foarte scurt atât cât e minimul prevăzut de Constituţie.

În maxim o săptămână se va încheia tot acest ciclu.

Este posibil ca până la 1 iunie să avem totul desfăşurat”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică seara la Prima News.

El a mai anunţat că în cel mult o lună se vor veni cu propuneri pentru noul program de guvernare.

„Încerc să explic, este evident că tot ce ţine de această rotaţie să le discutăm înainte astfel încât când intrăm în linie dreaptă ele să le meargă foarte repede: programul de guvernare, ceea ce este foarte important.

Vom face o analiză ce s-a îndeplinit în programul de guvernare îndeplinit.

Cred că într-un timp foarte scurt, maxim o lună, vom veni şi unele propuneri pentru noul program de guvernare ceea nu a funcţionat până acum şi trebuie îndreptat”, a mai transmis liderul PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu nu ține cont de ce spune Iohannis
Liderul PSD, Marcel Ciolacu nu ține cont de ce spune Iohannis

„Mă văd periodic cu primul-ministru Nicolae Ciucă. Avem cel puţin două, de trei pe săptămână şi vorbim foarte des la telefon. Iarăşi o premieră în politica românească, poate şi de aici, anumiţi colegi atât din PSD, cât şi din PNL suspicionează că fac nişte decizii fără să anunţăm. Nu luăm nicio decizie. Încercăm să ne coordonăm activitatea executivă şi legislativă, lucru care nu s-a întâmplat niciodată între doi lideri ai celor mai mari partide din România”, a afirmat liderul PSD.

„Niciodată nu a existat între mine şi domnul Nicolae Ciucă o discuţie că această rotaţie nu va avea loc. Dimpotrivă, discuţia a fost una cu oameni cu stat că, în sfârşit, a venit vremea în România ca doi lideri politici să respecte acordurile pe care le-au semnat. Şi veţi vedea că aşa va fi. Din punctul meu de vedere va fi o rotaţie rapidă, într-un termen foarte scurt. Avem această datorie faţă de români.

Cred că  toată lumea s-a săturat de scandaluri politice, nu pui nimic în farfurie cu scandalul politic decât stai şi te uiţi mai des la televizor să vezi ce se întâmplă. Dar lumea e sătulă de această abordare din partea politicienilor. Lucru pe care îl ştiu şi eu şi domnul Nicolae Ciucă. Lucrurile vor fi mult mai simple decât încercăm să le speculăm”, a explicat Marcel Ciolacu.

Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta.

Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare.

Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor!În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar:

Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor. Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.