Klaus Iohanniss-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron 5
Politic Ultima Ora

Klaus Iohanniss-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri seară, o întrevedere cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, la Palatul Élysée, cei doi discutând despre aderarea României la Spaţiul Schengen.

”Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat stadiul demersurilor României, precum şi aşteptările legitime ale ţării noastre privind aderarea la Spaţiul Schengen, mulţumind preşedintelui Emmanuel Macron pentru sprijinul Franţei în acest sens.

Preşedintele României a subliniat rezultatele pozitive ale misiunii recente de evaluare, care confirmă, încă o dată, că România este pregătită să adere la Spaţiul Schengen şi că extinderea va contribui la consolidarea securităţii şi a rezilienţei Uniunii Europene în ansamblul său.

Cei doi lideri au abordat, totodată, situaţia de securitate generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi consecinţele acesteia în plan european şi global, cu accent pe energie şi securitate alimentară.

Klaus Iohanniss-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron 6

În cadrul discuţiilor, au fost explorate modalităţile de întărire a eforturilor de asistenţă destinate Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, precum şi procesul de reconstrucţie post-conflict a ţării vecine.

În acest sens, preşedintele României a prezentat măsurile şi acţiunile ţării noastre, exprimând aprecierea faţă de disponibilitatea Franţei de a contribui la dezvoltarea infrastructurii necesare pe căile feroviare şi fluviale româneşti„ transmite Administrația Prezidențială.

Klaus Iohanniss-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron 7

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.